Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Kirke vil give kirkegængere ro i sjælen med kinesisk meditation

Vor Frue Kirke i Aalborg har taget den kinesiske bevægelseskunst Qi Gong til sig og breder den nu ud til sine besøgende.

Sophie Nordentoft, sognepræst i Vor Frue Kirke i Aalborg, er initiativtager til Qi Gong i kirken. Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Kirkens opgave er at sørge for ro i sjælen hos borgerne, og det er ligegyldigt, om man opnår det mål ved hjælp af salmer eller meditation.

Sådan lyder budskabet fra Vor Frue Kirke i Aalborg, der lørdag inviterede til en halv time med den kinesiske bevægelseskunst Qi Gong, der hjælper i en stresset hverdag. Kirken har tilføjet Qi Gong til sine aktiviteter, fordi det efter sigende giver ro i sindet.

- Qi Gong kan være med til at give ro i sindet, ro i sjælen, og også en eftertænksomhed. Du bliver lukket op for noget, der er større, siger Sophie Nordentoft, der er sognepræst i Vor Frue Kirke.

  Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Forsøger sig med nye metoder

Undervisningen skal afhjælpe stress hos kirkegængerne. Det er en del af sognepræstens ønske om, at kirken skal forsøge sig med nye metoder til at hjælpe sine besøgende og ikke kun benytte sig af salmesang og nadver.

  Foto: Steven Vikkelsø Andersen

- Qi Gong falder godt i harmoni med kirken og kirkerummet og det, vi i forvejen kan og levere den der ro og eftertænksomhed. Jeg tror, de går hjem og føler, at de er blevet bragt i ro, at de lige har standset lidt op, og at det har givet dem energi til at gå videre siger Sophie Nordentoft.

- Det er så godt at fordybe sig, når vi normalt lever det her travle liv, hvor der er så meget larm. Der er det godt at komme ind og mærke sin krop, siger Ann Pia Kjær, der er Qi Gong-instruktør.

Populært blandt besøgende

I dag, lørdag, er det tredje gang, at Vor Frue Kirke inviterer til Qi Gong, der denne gang var helt oppe på 50 deltagere.

- Jeg synes godt om det. Man kan sidde i sit eget rum i et stort rum, siger Preben Larsen, der er en af dagens besøgende.

  Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Han bliver bakket op af Ingelise Grønbech.

- Jeg synes, det føles vidunderligt. Det giver en ro i krop og sjæl, siger hun.

Næste gang, Vor Frue Kirke, afholder Qi Gong-undervisningen, er lørdag den 16. november.

01:49

VIDEO: Kom med til Qi Gong.

Luk video