LIGE NU:

Klaverundervisning hitter hos flygtningepiger: - Jeg har lært at spille 'Bjældeklang'

Kan nodehæfter og tangenter hjælpe flygtninge med at blive hurtigere integreret i samfundet? Ja, lyder svaret i Aalborg Kommune.

Det er kun ottende eller niende gang, at 11-årige Mayes er til klaverundervisning på Herningvejen Skole i Aalborg. Mayes er kommet til Danmark som flygtning. Hun begyndte i slutningen af september til klaverundervisning i Aalborg Kulturskole sammen med ni-årige Islam, som også er flygtning.

- Det går virkelig godt, og i betragtning af, at de begge startede med at mangle et klaver at øve sig på derhjemme, så har vi alligevel formået at have en god fremgang. Nu har de så begge fået klaver derhjemme, så det hjælper rigtig meget på det, men det var godt gået, at de kunne starte ud uden klaver, og så kunne vi alligevel få noget ud af det, siger pigernes underviser Jens Erik Rasmussen.

quote Udover det rent faglige med, at de lærer noget, så tror jeg også, at de har en rigtig god oplevelse ved at være med i nogle sammenhænge, som ikke kun er i skolen

Jens Erik Rasmussen, underviser

Aalborg Kommune forsøger at lette flygtningenes møde med den danske kultur og det danske system ved at introducere dem for kommunens forskellige kulturtilbud. Derfor har Aalborg Kommune i længere tid samarbejdet med kommunens sportsklubber om at introducere flygtninge for forskellige idrætstilbud. Hverken Mayes eller Islam var dog tiltrukket af at løbe rundt på de lokale boldbaner, så derfor er der kommet et samarbejde med Aalborg Kulturskole i stand, så de kan spille klaver i stedet for fodbold.

- Man lærer at spille musik. Jeg har lært at spille 'Bjældeklang' og flere andre sange, siger ni-årige Islam Abdelkhader Ahmad.

 
 
Foto: Christian Henriksen

- Udover det rent faglige med, at de lærer noget, så tror jeg også, at de har en rigtig god oplevelse ved at være med i nogle sammenhænge, som ikke kun er i skolen, siger Jens Erik Rasmussen.

Islam og Mayes er de første elever med flygtningebaggrund, der er begyndt til klaverundervisning, men Jens Erik Rasmussen er klar til at lære fra sig til andre.

- Det ville jo være dejligt, hvis der er endnu flere flygtningebørn, der kan få denne her mulighed. For der er jo en del her på skolen, og der kunne godt være mere end to, der kom i gang med at spille klaver, siger Jens Erik Rasmussen, som måske snart får flere  klaverelever at undervise.

Mayes gør i hvert fald god reklame for klaverundervisningen i sin klasse.

- Jeg har sagt det til mine veninder, og nogle af dem vil gerne øve... øh, nej, prøve at spille klaver, siger Mayes Madyan Al Dous.

 
 
Foto: Christian Henriksen

Karin har arbejdet hjemmefra siden 12. marts: Sådan får hun det til at fungere

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Mink

Økonom om minkerstatning: Politikernes dårlige samvittighed kan have kostet statskassen dyrt

Karin har arbejdet hjemmefra siden 12. marts: Sådan får hun det til at fungere

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Til forsiden

Til forsiden