LIGE NU:

Knippel-video undersøges af Det Uafhængige Politiklagenævn

I forbindelse med uroen til pokalfinalen mellem AaB og Sønderjyske, har Syd -og Sønderjyllandspoliti anvendt knipler. Det skal nu undersøges af Det Uafhængige Politiklagenævn.

En video florerer i øjeblikket på blandt andet det sociale medie Twitter efter onsdagens pokalfinale mellem AaB og Sønderjyske.

På videoen ses en betjent, der fire gange slår en AaB-fan med en knippel. Situationen skal nu undersøges af Det Uafhængige Politiklagenævn.

Det oplyser Syd -og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ved pokalfinalen på Blue Water Arena i Esbjerg var der plads til 1763 tilskuere, primært fans fra de to klubber. På forhånd var stolesæderne blevet afmærket, så tilskuerne kunne sidde på afstand af hinanden, sådan som det er bestemt i forhold til Covid-reglerne, skriver Syd -og Sønderjyllands Politi.

Allerede ingen kampstart trak politiet knipler i forbindelse med anholdelsen af en person, der kastede med kanonslag.

- Tjenestehunde blev sat frem for at sikre afstand til indsatsen omkring de uroskabende og voldelige fans og for at beskytte betjentene. Hundene blev ikke anvendt, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

Fire personer blev frihedsberøvet forud for kampen, da de forsøgte at komme i klammeri med en anden gruppering.

 
 
Foto: TV2 Nord

Kampen blev afbrudt

Pokalfinalen blev afbrudt, da en gruppe AaB-tilhængere stod for tæt på tilskuerrækkerne jævnfør de vedtagne covid-19-regler.

Det meddeltes, at kampen ville blive afsluttet, hvis ikke den pågældende fangruppe indfandt sig på deres pladser.

Fansene udvandrede, ifølge Syd -og Sønderjyllands Politi, i protest.

- De er aggressive, vil ikke efterkomme kontrollørernes anvisninger, og der opstår tumult i forhallen til stadion mellem kontrollører og fans. Samtidig forsøger fansene at presse og brække indgangsdøren og ruderne til stadion op. Indsatslederen gav kontrollørerne besked om, at de straks skulle åbne dørene. Med henvisning til politiloven besluttet indsatslederen administrativt at frihedsberøve de problemskabende fans, fremgår det af pressemeddelelsen.

Undervejs i indsatsen blev der tilkaldt yderligere betjente, hvor der igen blev brugt knippel. I alt blev 38 personer frihedsberøvet, hvorefter de blev sat i to rækker.

Politiet oplyser, at de havde placeret fansene med afstand, men at gruppen rykkede sammen for siddekomfortens skyld. Det tillod politiet, da de samme fans havde siddet i bus sammen fra Aalborg, stået sammen og været på værtshus sammen.

I forbindelse med uroen er en 33-årig mand sigtet for vold mod en betjent, som han spyttede på, oplyser Syd - og Sønderjyllands Politi. 

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden