LIGE NU:

Knivdrab i Haverslev: Nu begynder retssagen mod bandemedlemmer

To mænd med tilknytning til rockergrupperingen Satudarah var mandag for retten i Aalborg. De er tiltalt for et knivdrab i Haverslev for knap et år siden.

Den 12. september 2018 blev en 35-årig mand dræbt af knivstik i Industriparken i Haverslev. Politiet modtog en anmeldelse om et voldsomt slagsmål på adressen, og da de ankom til Industriparken, fandt de den 35-årige mand hårdt såret ikke så langt derfra.

Han blev tyve minutter senere erklæret død af knivstik.

Politiet eftersøgte umiddelbart efter to mænd med tilknytning til den hollandske rockergruppering, Satudarah. De to mænd på henholdsvis 25 og 29 år meldte sig selv til politiet tre dage efter drabet, men nægter sig skyldige. De to sigtede er begge fra Randers, mens den dræbte er fra Hirtshals.

Drab har ikke forbindelse til rockerkonflikt

Selvom de to anholdte har tilknytning til rockermiljøet, så viste politiets efterforskning, at drabet ikke har forbindelse til rockermiljøet. Den dræbte 35-årige har heller ikke forbindelse til hverken rocker- eller bandemiljøet, men han var kendt af politiet og en del af det kriminelle miljø.

Drabet skete ved Cirkle K i Industriparken i Haverslev.
Drabet skete ved Cirkle K i Industriparken i Haverslev.
Foto: Per Frank Paulsen

Mandag den 19. august begynder retssagen mod de to sigtede. En retssag, der vil strække sig over otte retsdage. Den 6. september forventes det, at der falder dom i sagen.

Specialanklager fra Nordjyllands Politi Kim Kristian Kristensen fortæller efter dagens retsmøde, at han i dag har forelagt sagen og afhørt de to tiltalte. Sagen følger indtil videre tidsplanen. Flere af vidnerne har i forbindelse med sagen ønsket at være anonyme:

- Tre unge vidner skal afgive deres forklaring anonymt, og tre andre vidner har også ønsket at afgive forklaring anonymt, men det bliver først besluttet tirsdag, om de får lov til det. De vil være anonyme på grund af de sigtedes relation til rockermiljøet. Vidnerne er utrygge, og det var det synspunkt, jeg fremførte i dag, siger Kim Kristian Kristensen.  

Ifølge Ekstra Bladet, der var med til det første retsmøde, nægter de to sigtede sig skyldige, men den 25-årige har taget det forbehold, at han måske har handlet i selvforsvar:

- Jeg var rystet og skræmt. Skidebange for ham. Han var meget større end mig, men jeg går alligevel hen mod ham, sagde han.

- Havde du en kniv?

- Ja, jeg havde den i hånden, men jeg brugte den ikke. Det her er altså ikke, hvad I tror, det er, sagde den 25-årige i dag i retten ifølge Ekstra Bladet.

Risikerer udvisning

Den 25-årige er udover drabet også sigtet for at have truet flere personer med en foldekniv, samt have fremsat trusler mod to fængselsbetjente og en læge den 25. februar 2019 i arresten. Hvis han bliver fundet skyldig, står han til fængselsstraf og udvisning.

Den 29-årige er udover drabet også sigtet for at have kørt bil i forbindelse med drabet, selvom han var frakendt førerretten. Han risikerer fængselsstraf.

Sagen kører som en nævningesag, hvilket betyder, at der kan forventes en straf på mere end fire års fængsel.

Her kan du se et indslag fra den 13. september 2019 om knivdrabet: 

 
060321 Robotter hjælper demente

Forskningsprojekt på plejehjem i Aalborg: Robotter kan hjælpe demensramte ældre

050321 Vrede sygeplejesker

play Sygeplejersker risikerer at blive tvangsforflyttet: - Det går udover patienterne

071218 Aalborg Universitetshospital skal spare 130 millioner kroner og nedlægger 130 stillinger.

Aalborg Universitetshospital er landets 4. bedste

060321 DF nærhedsreform

play DF vil rette op på skæv udvikling mellem land og by

060321 Robotter hjælper demente

Forskningsprojekt på plejehjem i Aalborg: Robotter kan hjælpe demensramte ældre

050321 Vrede sygeplejesker

play Sygeplejersker risikerer at blive tvangsforflyttet: - Det går udover patienterne

Til forsiden

Til forsiden