Foto: Per Frank Paulsen

Knivstikkeri i Aalborg: Tre mænd fundet skyldige i manddrab

Retten i Aalborg har her til formiddag fundet tre mand skyldige i drabet på en 27-årig mand på åben gade i Aalborg.

Den 5. august sidste år blev en 27-årig mand, der er tidligere medlem af Bandidos, dræbt på åben gade efter tre mand havde kastet sten efter ham, sprøjtet med peberspray i hans ansigt og påført ham flere knivstik. 

Drabet skete efter flere voldelige episoder mellem de to grupper dagene op til den 5. august.

Torsdag formiddag fandt Retten i Aalborg så de tre mænd på henholdsvis 25, 25 og 28 år skyldige i drabet. 

Retten ligger vægt på vidneforklaringerne, som var overensstemmende. Flere vidner har set fragmenter af episoden, men sammensat vurderes de at være troværdige.

Læs også Stor sag begynder fredag: Tre tiltalt for drab på åben gade i Aalborg

Man mener ikke, at de tre mænd havde til forsæt at dræbe ham, men blot at påføre ham vold. Dog finder retten det bevist, at tiltalte har været klar over, at den 27-årige ville afgå ved døden efter de voldsomme kvæstelser.

Den 27-årige afgik ved døden efter han blev stukket i lår, arm, balle af de tre mænd ved Turøgade og Langelandsgade i Aalborg.

Dermed har retten vurderet, at de alle har deltaget i drabet mod en person, der var helt værgeløs, og de findes derfor alle tre skyldige i manddrab. 

Anklagemyndigheden kræver 13-14 års fængsel, samt at en af de tiltalte - den ene af de 25-årige - bliver udvist til sit hjemland med indrejseforbud til Danmark. Det er en skærpende omstændighed, at de tiltalte har flere domme i baggagen. 

Læs også Knivdrab på åben gade: Alle fire mistænkte er anholdt