LIGE NU:

Knivstikkerier i Aalborg efterforskes intenst: - Det er holdt internt

To gange på syv timer blev yngre mænd overfaldet med knivstik i Aalborg. Politiet ved endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem overfaldene.

Nordjyllands Politi har indledt en intens efterforskning efter to knivstikkerier i Aalborg.

Omkring klokken 20 tirsdag aften blev to unge mænd overfaldet ved Slotspladsen på Aalborg Havnefront. Der var kortvarigt slagsmål, hvor den ene – en 19-årig mand - blev stukket overfladisk i bagdelen, mens den anden - en 17-årig mand - blev væltet omkuld og tildelt spark.

 

En gruppe på cirka 10 personer blev efterfølgende set løbe fra stedet med retning mod Musikkens Hus. Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at der formentlig var tale om personer, der var mørklødede af udseende.

Syv timer efter – omkring klokken tre natten til onsdag – blev en 21-årig mand overfaldet og stukket overfladisk i bagdelen på et stisystem i Aalborg Øst.

- Der er formodentligt tale om, at nogen har været uenige med hinanden om noget. Og det har der været i begge de to tilfælde, der er tale om. Så er spørgsmålet, om det er en fælles uenighed for de to episoder, eller om det er forskellige. Men det er holdt internt i de her grupper, det er vi ret overbeviste om.

De formodede gerningsmænd var her iført hætte ifølge politiets oplysninger.

Video fra området i Aalborg Øst, hvor patruljehunde ledte efter spor onsdag morgen.

Patruljehunde og dykkere aktiveret

De to sager har fået Nordjyllands Politi til at indlede et omfattende efterforskningsarbejde med blandt andet sporsikring, tekniske undersøgelser på gerningsstederne og afhøring af forurettede.

Patruljehunde har søgt efter spor, og en dykker har været i havnebassinet i Aalborg for at søge efter et muligt gerningsvåben.

Video fra Aalborg Havnefront, hvor to mænd blev overfaldet tirsdag aften.

- Vi tager knivstikkeri yderst alvorligt, og vi indledte derfor øjeblikkeligt en massiv efterforskning, og den kommer til fortsætte i den kommende tid, siger fungerende vicepolitiinspektør Christian Toftemark.

De formodede gerningsvåben, som i begge tilfælde formentlig har været en kniv, er stadig ikke fundet onsdag middag.

Uvist om der er sammenhæng mellem overfaldene

Nordjyllands Politi efterforsker, om der kan være en sammenhæng mellem de to overfald. Indtil videre har politiet ikke grundlag for at konkludere, at episoderne har noget med hinanden at gøre.

- Det må vores efterforskning tilvejebringe informationer om, siger Christian Toftemark.

En 21-årig mand blev stukket ned med kniv på Durupstien i Aalborg Øst klokken 3 natten til onsdag.
En 21-årig mand blev stukket ned med kniv på Durupstien i Aalborg Øst klokken 3 natten til onsdag.
Foto: Per Frank Paulsen

Politiet kan onsdag middag ikke udtale sig om mulige motiver til de to overfald.

De har nu indledt en tryghedsskabende patruljering i områderne omkring gerningsstederne.

- I de næste par døgn er vi massivt tilstede på havnefronten og i Aalborg Øst for at sikre, at det her falder til ro. Derfor vil vi være tilstede med øget polimandskab og også i forhold til en forebyggende indsats i de her miljøer. Så vi håber lidt på, at det falder til ro ret hurtigt, siger vicepolitiinspektøren til TV2 Nord. 

Har man set eller hørt noget i forbindelse med overfaldene, skal man kontakte Nordjyllands Politi på telefon 114.