LIGE NU:

Kom med til debat om politikerlede og medieskepsis

Mandag den 19. november holder center for konstruktiv journalistisk på Aarhus Universitet debat om politikerlede og medieskepsis på Aalborg Universitet.

Når det handler om faggruppers troværdighed skraber politikere og journalister generelt bunden.

Men har den politiske journalistik et problem? Har politikerne? Og hvad betyder denne skepsis over for politikere og journalister for borgerne og for det demokrati, vi kender?

Det emne skal nu tages op til debat ved et arrangement holdt af center for konstruktiv journalistik på Aarhus Universitet i samarbejde med Folketingets Presseloge og Folkeuniversitet i Aarhus.

Arrangementet bliver holdt mandag den 19. november klokken 19 på Aalborg Universitet på Rendsburggade 14, hvor politikere og journalister med spørgsmål fra salen skal debattere forholdet mellem politikere, pressen og borgerne.

- Den offentlige debat i USA er et skræmmeeksempel på, hvad der sker med demokratiet og sammenhængskraften, hvis golde konflikter og skarp retorik får frit løb. Herhjemme er troværdigheden i bund for såvel journalister og som politikere, fortæller leder af center for konstruktiv journalistik på Aarhus Universitet, Constructive Institute, Ulrik Haagerup.

- Hvem der har det største ansvar for den såkaldte politikerlede og skepsis over for medier er ikke så interessant. Det er mere afgørende, hvad vi kan gøre ved det. Det er derfor debatten om politikerlede og medieskepsis i Aalborg den 19. november vigtig. Ikke blot for mediefolk og politikere, men for os alle.

Deltagerne ved debatten på Aalborg Universitet tæller folketingsmedlemmerne Lisbeth Bech Poulsen (SF), Torsten Schack Pedersen (V), Rasmus Prehn (S), Chefredaktør for NORDJYSKE Medier Per Lyngby, Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen, Politisk analytiker i DR Nyheder Jens Ringberg, Politisk redaktør for Politiken, Anders Bæksgaard og Professor ved Aalborg Universitet Jørgen Goul Andersen.