LIGE NU:

Kom til Harry Potter-filmkoncerter i Musikkens Hus

Med Aalborg Symfoniorkester som live lydtæppe vil Harry Potter-filmene fra maj få en helt ny dimension.

Først kom bøgerne, og så kom filmene. Og som noget helt nyt kan alle nordjyske Harry Potter-fans nu også opleve filmene på en helt ny måde: Musikkens Hus har nemlig sikretsig rettighederen til Harry Potter som filmkoncerter, hvor man kan se filmene med et live symfoniorkester i salen.

Der bliver altså tale om en eksklusiv nordisk premiere, når den første film løber over lærredet i Gigantium den 19. maj i år med Aalborg Symfoniorkester som lydtæppe.

- Vi har efterhånden haft en del filmkoncerter, og denne gang går vi så skridtet videre. Vi oplever nemlig gang på gang, at publikum går fra salen med en helt ny fornemmelse af underholdning og ikke mindst med en stor fascination af filmmusik og den live-oplevelse, som et symfoniorkester kan bibringe, siger Lasse Rich Henningsen, direktør i Musikkens Hus.

Han bliver bakket op af Justin Freer, direktør i CineConcerts, som står bag konceptet sammen med Warner Bros. og Consumer Products:

- Harry Potter-filmserien er et enestående kulturelt fænomen, der bliver ved med at henrykke millioner af fans verden over. Det er derfor en stor fornøjelse, at vi for første gang nogensinde introducerer muligheden for at opleve det prisvindende partitur spillet live af et symfoniorkester, samtidig med at den højt elskede film bliver projiceret på storskærm.

Konceptet for filmkoncerterne er, at den originale film afspilles med tale og danske undertekster som i en biograf, men at filmmusikken spilles live af et stort symfoniorkester, der sidder neden for en kæmpe storskærm og spiller komponisten John Williams' flotte musik.

Den første film, Harry Potter og De Vises Sten, får premiere fredag den 19. maj 2017 i Gigantium i Aalborg med plads til knap 5.000 publikummer.

Billetsalget til den første filmkoncert begynder allerede torsdag den 2. marts 2017 klokken 10. Man kan sikre sig billet i billetkontoret i Musikkens Hus eller på www.musikkenshus.dk/harrypotter. Billetterne koster mellem 300 og 400 kroner alt efter placering.