Kommune får millioner til at hjælpe forældre

Socialstyrelsen har støttet projektet med 4,9 millioner.

Vokser min datter nok? Bliver min søn mobbet? Er jeg for streng overfor mit barn?

Spørgsmålene kan være mange, når det kommer til børns trivsel, sundhed og opdragelse. Og netop de spørgsmål vil Aalborg Kommune nu hjælpe forældre med at få svar på.

Det vil de gøre med Familiens Hus.

quote Med Familiens Hus får vi trykprøvet, om vi har de rigtige tilbud til børnefamilierne

Morten Thiessen (K), rådmand for Børn og Unge

Her bliver det muligt for familier med børn op til 12 år at komme ind direkte fra gaden og få råd og vejledning.

- Det er stort ansvar at være forældre. Vi ved, at tidlig rådgivning og hjælp ofte kan forebygge, at problemerne sidenhen vokser sig store, siger rådmand for Job og Velfærd i Aalborg Kommune Nuuradiin S. Hussein (S).

Intet er for småt eller stort

Tanken er, at man uden ventetid kan få hjælp, og at ingen spørgsmål er for små eller for store. Opstår der et problem, som ikke kan løses i huset, vil medarbejderne guide familien til det rette sted.

Familiens Hus er et samarbejde mellem de tre forvaltninger Job og Velfærd, Børn og Unge og Sundhed og Kultur. Formålet er at skabe et sted, hvor alle dilemmaer og problemer er velkomne, så ingen falder mellem to stole.

- Vi har mange tilbud i Aalborg Kommune. Med Familiens Hus får vi også trykprøvet, om vi også har de rigtige tilbud til børnefamilierne, siger rådmand for Børn og Unge Morten Thiessen (K).

Huset bliver bemandet med fem til seks medarbejdere dagligt med erfaring fra blandt andet skole eller socialområdet. Det skal være muligt at få både individuel rådgivning, telefonisk rådgivning og gruppeforløb. 

Projektet er støttet af Socialstyrelsen, som har givet 4,9 millioner kroner til etablering af huset.

Familiens Hus forventes at åbne 1. maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland