Kommune undskyldte: Her er Gravenshoved-ofres reaktioner

Det var ikke alle, der havde lige nemt ved at tage imod sådan en undskyldning.

Der var mødt mange af de tidligere Gravenshoved-elever op for at høre talen fra Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) Tirsdag.

"Der skal jeg på Aalborg Kommunes vegne levere en uforbeholden undskyldning, for det I var udsat for - Undskyld." 

Sådan afsluttede borgmesteren sin undskyldning. 

Glad for at blive hørt

Undskyldningen kom på baggrund af daglige tæsk, mishandlinger og overgreb på den sønderjyske kostskole Gravenshoved, som Aalborg Kommune drev, for over 30 år siden.

- Nu skal det så afsluttes på en god måde, så det ikke dukker op igen i fremtiden. Og det tror jeg er den forløsning vi venter på faktisk, lyder det fra René Vinding Christensen, der er talsmand og tidligere elev på Gravenshoved Kostskole.

- Jeg synes, det er i orden, vi bliver hørt. Det kan man godt føle, at vi ikke er blevet i mange år. Så jeg synes, det er fint, vi får den undskyldning her, siger Susanne Pedersen Andersen, der også er tidligere elev på Gravenshoved Kostskole. 

Men det var ikke alle, der havde lige nemt ved at tage imod sådan en undskyldning.

- Jeg ved stadig ikke helt hvilket ben, jeg skal stå på, ifht. en undskyldning, der sådan set burde være kommet for mit vedkommende for mere end 34 år siden, fortæller Jimmi Vestergaard, som er tidligere elev på Gravenshoved Kostskole.

Vil sætte endeligt punktum

Tilbage står de tidligere elever, der nu efter mange år forsøger at sætte et punktum i en helt forfærdelig sag.

- Vi får ikke erstattet vores tid, vores liv, vores udgifter og manglende økonomi, men en godtgørelse, som egentlig ikke handler om, hvad vi skal have, men først og fremmest handler om, at det har en konsekvens, når en kommune faktisk svigter, fortæller René Vinding Christensen..

- Jeg har forhåbninger. Gode forhåbninger til at få et afslutte kapitel på det her, fortæller Jimmi Vestergaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland