Seneste nyt

fra Nordjylland

Kommunens store skoler var bekymrede: Nu tør de langsomt ånde lettede op

Et bekymringsbrev fra elleve skolebestyrelser er efter budgetforliget måske ikke helt fyldt af bekymringer længere.

Onsdag landede en budgetaftale i Aalborg Kommune mellem Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten.

Og hvor der på børne- og ungeområdet var lagt op til, at der samlet skulle skæres 101 lærerstillinger væk på Aalborg Kommunes skoler, blev dette tal med aftalen reduceret til 19.

Det får skolebestyrelsesformand på Sofiendalsskolen i Aalborg, Mette-Marie Høy Abildgaard, til at sænke skuldrene for en stund.

I begyndelsen af måneden blev et bekymringsbrev formuleret af elleve forskellige skolebestyrelser i Aalborg Kommune, som tæller netop Mette-Marie Høy Abildgaard og  Sofiendalsskolen, 

Herudover underskrev Vejgaard Østre Skole, Klarup Skole, Vodskov Skole, Gl. Hasseris Skole, Filstedvejens Skole, Gug Skole, Stolpedalsskolen, Nibe Skole, Frejlev Skole og Sønderbroskolen også brevet om vagt-i-gevær.

- Jeg synes, det er positivt, at der skæres meget mindre i lærer-antallet, end udspillet var, siger hun i dag til TV2 Nord.

Stadig konsekvenser - men hvilke?

Skolebestyrelsesformanden uddyber, at det er en positiv nyhed, at børnene på de forskellige skoler efter al forventning stadig kan sikres en høj standard af undervisning og trivsel.

- Når det er sagt, har de 19 lærere, der skæres, jo også en funktion, som nu skal dækkes af de tilbageværende.

Den store frygt i bekymringsbrevet gik på de store besparelser, der var varslet på børne- og ungeområdet og som ikke mindst ville gå ud over kommunens mindre skoler, men også ramme de store.

I Aalborg Kommune har der været en hel del trækken frem og tilbage om, hvad kommunen skulle gøre med skolerne. 

Først lød et forslag på at lukke otte af de mindste skoler, som siden afblæst.

Tumulten resulterede i, at flere af skolebestyrelserne i kommunen frygtede for, at skolernes faglighed, kvalitet og trivsel ville ende med at blive udhulet.

Skolebestyrelsesformand Mette-Marie Høy Abildgaard og flere andre af de elleve skolebestyrelsesformænd vil på mandag blive klogere på hvor besparelserne i stedet konkret vil udmønte sig.