LIGE NU:

Kontroversiel bog om 'Gaden' hænger fortidens syndere ud

Sorte penge, narko og svindel. Alt bag kulissen bliver lagt frem i en ny bog Jomfru Ane Gade. Flere af de involverede personer har forsøgt at stoppe udgivelsen, fordi manden bag bogen nævner alle med deres fulde og rigtige navn.

Bogen med titlen "Sandheden om Jomfru Ane Gade" er skrevet af den tidligere restauratør, Ole Nielsen, der fortæller om sine 33 år i festgaden.

Det er dog langt fra alle, der har ønsket bogen udgivet. Udgivelsen er i flere omgange blevet forsøgt bremset af forskellige personer, der bliver nævnt i bogen. Ole Nielsen nævner nemlig alle i bogen med deres fulde og rigtige navn.

- Ingen bliver glemt i bogen. Alt står der. Fra A til Z, siger Ole Nielsen.

Han var selv en af Gadens store originaler, og han har igennem sine 33 år i Jomfru Ane Gade ejet utallige restaurationer.

Kunne du ikke bare have skrevet bogen uden at nævne nogle navne?

- Jo, men jeg synes, at folk skal have alt at vide. Og den, jeg er hårdest ved i bogen, er jo mig selv, siger Ole Nielsen.

Grundet ytringsfriheden er der intet juridisk, der forhindrer Ole NIelsen at nævne alle ved fuldt navn - medmindre hans beretninger er falske.

Det fortæller Vibeke Borberg, der er forskerchef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Man kan ikke bare beskylde folk for alle mulige uhyrligheder, med mindre man har et godt faktuelt grundlag for at gøre det, siger Vibeke Borberg.

TV2 Nord har været i kontakt med flere af de personer, som bliver nævnt ved navn i bogen. De ønsker ikke at stille op til interview, men beskriver Ole Nielsen som meget utroværdig.

Hos forlaget, der står bag bogen, har man ingen betænkeligheder ved at udgive Ole Nielsens erindringer.

Har I gennemtjekket alt, hvad der står i bogen?

- Nej, det har vi ikke. Men i det lange samarbejde med Ole har jeg ikke taget ham i noget som helst, siger John Laden Jensen, der er forlagsredaktør på "Sandheden om Jomfru Ane Gade".

Ole Nielsen, der er far til den tidligere AaB-målmand Jimmy Nielsen, beskriver blandt andet et restaurationsmiljø i Jomfru Ane Gade præget af ulovligt kortspil og millioner af sorte penge.

Flere af dem, vi har talt med, som bliver nævnt i bogen, beskriver, at meget af det, du siger om dem, ikke passer. Hvad siger du til det?

- Det er jo klart, at hvis de lever et ordentligt og pænt liv, er det ikke rart at blive udstillet. Men jeg fortæller jo bare sandheden, siger Ole Nielsen.

Er det hele sandheden det her?

- Det er den pureste sandhed.

Det tør du godt garantere?

- Med statsgaranti.

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

Til forsiden

Til forsiden