LIGE NU:

Kraftig røg: To veteranbiler udbrændt i garageanlæg

Der udbrød i eftermiddag brand i et garageanlæg i Aalborgs Vestby. Røgen var så kraftig, at politiet opfordrede beboerne i området til at lukke vinduerne. Se video med ejeren af de to sjældne biler, der udbrændte.

Der udbrød klokken 14.35 brand i et garageanlæg i en baggård bag Istedgade i Aalborgs Vestby.

Ifølge indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab Nils Eltzholtz er to Lotus veteranbiler fra slut 60'erne og start 70'erne udbrændt, og en autocamper og en personbil, der ligeledes var i garagen, er blevet svært røgskadet.

- Det er ejeren af veteranbilerne, der opdager branden, og han forsøger selv at nedkæmpe ilden, men da det ikke lykkes, bliver vi tilkaldt, siger Nils Eltzholtz.

Røgen fra branden var meget kraftig og kunne ses og lugtes langt væk. Og Nordjyllands Politi gik på Twitter ud med en opfordring til, at beboerne i området skulle lukke vinduerne.

Ifølge indsatslederen skyldtes den kraftige røg, at der også gik ild i garagetaget, som var beklædt med tagpap, og det udviklede en masse røg, som cirkulerede rundt i baggården for derefter at blive spredt.

- Men vi fik hurtigt styr på ilden, og efter cirka ti minutter var røgudviklingen stoppet, siger Nils Eltzholtz.

Vores reporter, Mogens Jørgensen, talte med Nils Klit, der ejer de to Lotus-sportsvogne, som udbrændte. Han havde været ved at arbejde med motoren på den ene bil, en Lotus Europa, da der udbrød brand i den sjældne bil bil, der kun er lavet i 100 eksemplarer.

SE VIDEOEN HER: