Kragen Egone er flyttet ind hos familien Norup

En familie fra Grindsted ved Vodskov har fået et ekstra medlem. De reddede en krageunge, som nu nægter at flytte hjemmefra.

Når Per Norup kommer hjem til familiens villa i Grindsted, får han en ganske varm modtagelse. Kragen Egone møder ham i indkørslen og bliver gerne siddende på hans skulder, indtil Per beder den om at hoppe af.

Det var nu slet ikke meningen, at familien Norup skulle have en krage som kæledyr, men kragen, som altså er blevet døbt Egone, ville det anderledes.

For seks uger siden fandt familiens søn, Rasmus, krageungen, som var faldet ud af reden og var helt og aldeles hjælpeløs. Familien besluttede sig for at redde ungen, som de indlogerede i naboens drivhus og fodrede med kattemad.

- Krager ville vælge Whiskas, joker Per Norup, mens han med en madpincet fodrer Egone med kattemad.

Familien er klar til flere kæledyr

Efter to uger i naboens drivhus regnede familien med, at Egone var klar til at klare sig selv om ville flytte "hjemmefra", men fuglen er blevet hængende. 

- Vi tænkte, at den ville flyve lige så snart den fik chancen, men nu er der altså gået seks uger, siger Per Norup.

Egone er blevet fast inventar i haven - indenfor har den endnu ikke fået lov at komme - og den vil gerne både kæles og leges med. Men den kan altså også finde på at bide fra sig, har familien fundet ud af.

- Så siger den sådan whaaaaa, og så skal man lige lade den være, fortæller familiens datter Laura, mens Egone napper efter hendes fødder.

Trods napperiet er familien glade for deres nye familiemedlem, og de er da også klar til flere krager, hvis Egone ikke flyver fra reden.

- Det gør den nok ikke. Og når den så får unger, så kan det være, vi også kommer til at fodre dem, siger Rasmus.


Seneste nyt

fra Nordjylland