02:44

De sjældne sorte kaimaner, der som de første i verden blev klækket i fangenskab i Aalborg Zoo tilbage i 2013 er nu klar til næste etape i livet. Mandag morgen blev to hanner pakkede og sendt af sendt til Fransk Guyana - men det var ikke helt nemt, for hvordan ser man lige forskel på han- og hunkrokodiller?

Krokodillen skal til en zoologisk have i Fransk Guyana. Foto: Jesper Knud Fonvig

1 af 2

Krokodilleunger flytter hjemmefra

To af kaimanungerne skal til en zoologisk have i Fransk Guyana.

De omkring tre år gamle kaimaner fra Aalborg Zoo er klar til den næste etape i livet. Derfor blev to af hannerne mandag morgen hentet i Aalborg og sendt på en rejse mod fransk Guyana, hvor en ny hverdag i en zoologisk have venter. Resten af kaimanungerne bliver senere på året sendt til Phoenix i USA.

- Det er da en fantastisk følelse. Også at vide, at de skal så langt væk, og at de kommer et godt sted hen, siger Søren Trudslev Lassen, som er dyrepasser i Tropehuset.

Da Aalborg Zoo i 2013 udklækkede kaimaner, var det første gang, at arten blev født i fangeskab. Siden da har Aalborg Zoo to gange haft held med at udklække unger af den sjældne krokodilleart – senest i august 2015. Aalborg Zoo er samtidig den eneste zoo i verden, som har fået kaimanerne til at yngle.