LIGE NU:

Kunsttalenter laver teaterkoncert i fællesskab

40 af Nordjyllands største talenter inden for musik, teater og billedkunst indtager i de kommende dage scenen på Teater Nordkraft. De unge har på tværs af deres kunstneriske felt arbejdet sammen om at sætte en teaterkoncert op.

Der er masser af talent på scenen på Teater Nordkraft i de næste dage. 40 af Nordjyllands største musik-, skuespils- og billedkunsttalenter har siden sommerferien arbejdet på at sætte teaterkoncerten Over My Dead Body op, og torsdag har forestillingen premiere.

- Jeg synes, vi har ret godt styr på det, så jeg er faktisk ikke mega nervøs, siger skuespiller Felicia Edelbo-Christensen.

Hun er en af de 40 unge fra Aalborg Talentakademi i alderen 14 til 25 år, der står bag teaterkoncerten. Musikken er skabt af komponist og tekstforfatter Helle Hansen, og forestillingen får liv af de unge kunsttalenter.

- Det er fedt at have så mange mennesker, som er så engagerede i det her arbejde og som virkelig brænder for det, fordi så hæver det sig ligesom til et nyt niveau, siger Felicia Edelbo-Christensen, som bakkes op af en af sine medspillere.

- Socialt er det jo super fedt at være sammen med vennerne, og man lærer jo altid noget nyt af at lave en ny forestilling, så det er bare fedt, siger sanger Maline Heiberg Sørensen.

Det er tredje år i træk, at kunsttalenterne arbejder sammen om en forestilling på tværs af deres felt.

quote Det er fedt at have så mange mennesker, som er så engagerede i det her arbejde og som virkelig brænder for det, fordi så hæver det sig ligesom til et nyt niveau

Felicia Edelbo-Christensen, skuespiller

- Vores forhåbning er også, at nogle af eleverne vil lade sig inspirere, og i fremtiden finde sammen i tværfaglige miljøer og skabe interessante og uforudsete ting. Derudover er formålet naturligvis også at vise byen og regionen, hvor meget kunstnerisk talent der rent faktisk er i Nordjylland, siger koordinator Leslie Majdall Rasmussen fra Aalborg Talentakademi.

18-årige Felicia Edelbo-Christensen er med for første gang og hun ser nu frem til at skulle optræde for publikum.

- Det bliver rigtig spændende, når publikum kommer på, og de kan få lov til at opleve denne her verden, som vi agerer rundt i, siger hun.

- Jeg glæder mig til at få noget respons på det. Det er altid fedt, når nogen klapper eller griner. Og så glæder jeg mig til at feste bagefter, siger Maline Heiberg Sørensen.

Over My Dead Body kan ses i Teater Nordkraft fra 8. til og med 10. december.