LIGE NU:

Lærer for retten: Filmede skolepiger i omklædningsrum med skjult kamera

Sagen mod en 37-årig tidligere folkeskolelærer, som er sigtet for at have filmet 82 piger fra 5. til 9. klasse på Karensmindeskolen i Støvring, begynder på mandag i Retten i Aalborg.

En 37-årig tidligere folkeskolelærer er sigtet for at have filmet 82 skolepiger fra 5. til 9. klasse på Karensmindeskolen i Støvring i skolens omklædningsrum med skjult kamera. Han ventes at tilstå alle anklager.

Ifølge anklageskriftet har den 37-årige siden 1. juli 2013 til 4. februar 2019 hemmeligt videofilmet adskillelige unge piger, mens de har klædt om, og han er derfor sigtet for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og uberettiget fotografering.

Og fordi pigerne alle var under 18 år, da de blev filmet, er den 37-årige også sigtet for besiddelse af børneporno.

Politiet fik den 4. februar sidste år en anmeldelse fra Karensmindeskolen, der havde fundet en taske med videoovervågningsudstyr i et omklædningsrum.

Den sigtede tilstod allerede ved anholdelsen i februar 2019, at det var ham, der havde filmet pigerne. Derfor kører sagen som en tilståelsessag.

Bekymret mor

En mor til en pige i 7. klasse sagde sidste år til TV 2, at hun blev "dybt bekymret", da hun fik beskeden om de skjulte optagelser.

- Vi har jo set og hørt om mange piger, der har fået deres liv ødelagt, fordi der er blevet delt nøgenbilleder af dem. Der skal ikke deles billeder af min datter medmindre, at hun selv har valgt det, sagde Anette Aldahl.

Manden nåede at filme 82 nuværende og tidligere piger på skolen. Han stoppede som lærer med øjeblikkelig virkning, da han blev sigtet i sagen.