Foto: Rotorhead/freeimages.com

Lange fængselsstraffe i narkosag

En sag omhandlende store mængder kokain og heroin trækker tråde til Holland. Nu er tre danske mænd blevet dømt.

Tre mænd er ved Retten i Aalborg tirsdag blevet idømt lange fængselsstraffe for besiddelse af store mængder kokain og heroin.

Sagen skulle over syv dage været udrullet for en domsmandsret i Aalborg, men blev i stedet kørt som en tilståelsessag hvor de tre mænd tilstod flere af de ulovlige forhold og anklagemyndigheden opgav at få domsfældelse i flere forhold.

Sagen omhandler i stort omfang overdragelse af narkotika på Odense Banegård og to hollandske bagmænd er varetægtsfængslet i deres hjemland for deres rolle i sagen.

De tre mænd, der nu er dømt ved Retten i Aalborg, havde roller som kurerer for de hollanske mænd, der smuglede stoffer ind i Danmark.

Sagen blev ført af specialanklager Kim Kristensen fra Nordjyllands Politi fordi efterforskningen tog sin start her i landsdelen, men den trækker altså tråde til Fyn og helt til Holland.

- Det er store mængder stof som vi med denne sag forhindrer kommer ud i samfundet og med de to bagmænd fængslet i Holland har vi stukket en stor kæp i narkohandlernes hjul i et stykke tid, siger Kim Kristensen.

De tre nu dømte mænd blev anholdt i midten af august 2015 i Odense og Aalborg. Sagen rækker dog helt tilbage til december 2014 og omhandler i alt ni tilfælde af narkobesiddelse med henblik på videresalg.

Morten Ejstrup Christiansen fra Aalborg blev idømt to år og seks måneders fængsel for sin rolle i sagen. Han blev dømt for besiddelse af 641 gram kokain. De 521 gram havde han på sig, da han blev anholdt 15. august 2015 ved Aalborg Banegård. Han tilstod derudover at have været i besiddelse af 120 gram kokain i april 2015 på Odense Banegård. 

Han var egentlig tiltalt for samlet at have været i besiddelse af lige over to kilo kokain og/eller heroin, men da de tre tiltalte alle tilstod, frafaldt flere af tiltaleforholdene.

Udover Ejstrup blev Tim Dahl Andersen og Morten Lehmann Rasmussen, der begge er fra Odder-området, idømt henholdsvis fem års ubetinget fængsel og fire år og seks måneders ubetinget fængsel.

Deres rolle i sagen var, på samme måde som Morten Ejstrup Christiansen, som kurerer af indsmuglet narkotika.

De blev anholdt 16. august 2015 med 480 gram kokain og 478 heroin på sig. I retten sagde de dog, at de ikke vidste, der var tale om heroin.

I to andre forhold var de to i forening tiltalt for at have modtaget over to kilo kokain, men anklagemyndigheden fik dem kun dømt for de 100 gram de i Retten tilstod at have modtaget.

- Vi har ikke beslaglagt stofferne i de forhold, så tiltalen er baseret på observationer og det gør det noget sværere at få dem dømt efter anklageskriftet, fortæller anklager Kim Kristensen.

De tre modtog alle dommen.