Foto: Sophia Juliane Lydolph, Scanpix.

Lange ventelister til musikundervisning

En ny onlineportal kan afhjælpe problemet med de lange ventelister i Aalborg for at få lov til at lære at spille et instrument.

Skal man tro tallene, er danskerne vilde med at lære at spille musik, men det er desværre ikke alle, der kan komme til det. Faktisk er det så eftertragtet, at de offentlige musikskoler i Aalborg meddeler, at 566 mennesker er på venteliste til musik- og sangundervisning.

På landsplan venter over 15.000 mennesker på landsplan på at komme til hos en underviser på en musikskole. Men det kan en ny portal, www.musikundervisning.dk, nu afhjælpe. 

- Musikundervisning.dk er et supplement til de offentlige musikskoler, der lige nu ikke kan følge med efterspørgslen på musikundervisning, fortæller Asbjørn Eggers, der selv er musikunderviser og idémanden bag Musikundervisning.dk.

Portalen sørger for at forbinde private musikundervisere med mennesker, som gerne vil have professionel hjælp til at lære at beherske et instrument.

På Musikundervisning.dk kan man søge geografisk for at finde frem til en underviser. Musikundervisningen kan derfor foregå både hjemme ved eleven, hjemme ved underviseren eller i et øvelokale tilknyttet underviseren. Lige nu har portalen 19 undervisere tilknyttet Aalborg, som underviser i alt fra guitar, bas, sang, klaver, kontrabas, sangskrivning, trommer til cello, harpe og komposition.