LIGE NU:

Larver og biller på menuen til bæredygtighedsfestival

Bliv klogere på insektmad, genbrug, økosamfund og affald som ressource - der er Bæredygtighedsfestival i Aalborg hele ugen.

I går var der loppemarked i Karolinelund, besøg hos Eglund Folkefarm og mulighed for at blive klogere på biavl.

Og i dag er der blandt andet insektmad på programmet, når Aalborg Bæredygtighedsfestival ruller videre med nye og anderledes bud på, hvordan man kan lære at skåne miljøet.

Det et fjerde gang, bæredygtighedsfestivalen, arrangeret af Center for Grøn Omstilling, løber af stablen, og populariteten stiger år for år.

I dag, mandag den 12. september, kan man deltage i følgende ting:

Insektmad og dokumentar - se den nye dokumentarfilm Bugs og smag på insekterne, hvis du tør, når Aalborgs unge Miljøambassadør serverer insekt-popcorn. Det sker klokken 16.30 på Nordkraft og koster 70 kroner.

Økosamfund i Nordjylland - oplæg og debat om fremtidens boliger og økologisk levefællesskab. Det sker klokken 19-21 i Dannebrogsgade 43.

Hvordan skal vi samarbejde i fremtiden? - det sociale ansvar er til debat, når vi går mod et bæredygtigt samfund, og kan det overhovedet lade sig gøre at samarbejde socialt? De spørgsmål stiller Omstilling Nu på Hovedbiblioteket, Glashjørnet, klokken 19-20.30.

Aalborg Portland - kom indenfor og se, hvordan Aalborg Portland forener cementproduktion med energioptimering og miljø. Husk egnet fodtøj, ikke sandaler og stiletter. Tilmelding er påkrævet før arrangementet klokken 13-15.

Containerboliger - elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium producerer modeller af forslag til indretning af boliger i containere, som vil blive stillet op på Aalborg Havn, så man kan se dem og indretningen af dem. Man kan kigge med fra klokken 12 til 15 på havnefronten ved Aalborghus Slot, inden der er fernisering på udstilling onsdag klokken 13.

Fra affald til ressource - NBE inviterer til møde om, hvordan virksomheders affald kan bruges konstruktivt. Miljøstyrelsen, Ikea, Rambøll og Gamle Mursten vil være med ved arrangementet, der finder sted hos Rambøll, Prinsensgade 11, klokken 13-17.

Det fulde program for Aalborg Bæredygtighedsfestival, som slutter på lørdag den 17. september, kan ses på www.bæredygtighedsfestival.dk.