LIGE NU:

Lene Espersen træder ind i AAU's bestyrelse

Tidligere minister Lene Espersen er udpeget til Aalborg Universitets bestyrelse.

Tidligere minister og folketingspolitiker Lene Espersen bliver nyt medlem af Aalborg Universitets bestyrelse.

Lene Espersen er blevet udpeget som afløser for Lars Bonderup Bjørn, der efter otte år må se sit medlemsskab af universitetsbestyrelsen udløbe.

- I udpegningsorganet var vi ikke i tvivl om, at Lene Espersen vil give bestyrelsen nye kompetencer. Med 20 års parlamentarisk erfaring, heraf 10 år på centrale ministerposter, vil hun kunne tilføre bestyrelsen indgående erfaring i blandt andet politiske beslutningsprocesser, siger Lars Bonderup Bjørn, formand for udpegningsorganet.

Lene Espersen bestred under VK-regeringen fra 2001 til 2011 tre forskellige ministerposter og var således justitsminister mellem 2001 og 2008, erhvervs- og vækstminister mellem 2008 og 2010 og slutteligt udenrigsminister frem til oktober 2011. I 2008 blev hun også Det Konservative Folkepartis formand.

Hun blev første gang valgt ind i Folketinget i 1994 og efter 20 års karriere i landspolitik stoppede hun i Folketinget til fordel for et job som direktør i Danske Arkitektvirksomheder.

- Jeg glæder mig til at kunne bidrage til Aalborg Universitets fortsatte fremgang. Jeg vil have fokus på, at universitetets nye strategi for de kommende 5 år, ”Viden for verden”, bliver til virkelighed, og Aalborg Universitet dermed sætter endnu større aftryk på uddannelse, forskning og samarbejde med det omgivende samfund, siger Lene Espersen.