LIGE NU:

Lille løveunge fighter sig til livet i zoo

Den lille løveunge, som blev forladt af sin mor ved fødslen for tre uger siden, kæmper sig hver dag til mælk hos sin moster og kæmpestore fætre. Nu er dens køn bestemt.

Imod alle odds bruger en lille løveunge snilde og taktik for at holde sig i live. For når løver får unger er det ikke altid, at moderen vil kendes ved sit afkom. Det var heller ikke tilfældet den 2. juli, hvor en af Aalborg Zoos løvinder, Yenny, fødte en lille unge.

Kort efter ophørte hendes interesse for ungen, og i stedet har dyrepasserne forsøgt at få ungens moster, Yanna, til at adoptere ungen. 

- Og det er gået godt. Jeg har netop været inde ved ungen, og det viser sig, at der er en lille han - en rigtig lille fighter, siger rovdyrpasser Frank Orloff Thomsen. 

Det er dog ikke helt uden problemer at være den lille - og et led ude i familien. 

- Yanna og hendes tre unger har været udenfor her til morgen. De store unger kan gå selv, men hun har båret den lille med udenfor - men så glemt at tage den med ind igen. Så jeg var lige inde i buret og hente den med ind til hende igen, fortæller Frank Orloff Thomsen. 

Moster Yanna har i forvejen tre unger, der er fem og en halv uge gammel. Og det giver nogle gevaldige udfordringer for den lille. 

- Hans fætre og kusiner er tre gange så store som ham, så han har været nødt til at lære nogle tricks. Han har opgivet kampen om at spise med, når de andre er ved deres mors patter. I stedet sover han og venter med at spise, til der er plads. Men han tager fint på, så jeg er meget optimistisk, siger Frank Orloff Thomsen, der løbende holder øje med udviklingen på sin telefon. 

- Jeg har en app, som jeg tjekker mange gange i løbet af dagen, hvor jeg kan se live-billeder fra løveburet, og lige nu kan jeg se, at han ligger og hygger sig. 

De tre andre unger er endnu ikke kønsbestemt, og den lille han, som nu er to uger og to dage gammel har endnu ikke fået et navn. Modsat sine fætre eller kusiner har han endnu ikke lært at gå, så mosteren bærer ham rundt i løvegabet. 

I begyndelsen af juli fødte løven Yenna en lille løveunge i Aalborg Zoo, men hun ville ikke tage sig af sin unge så nu skal den vokse op hos Yennas søster.