Stig Nicolaisen skal cykle 4829 kilometer tværs over USA på under 12 døgn. Foto: Privat

Løbsledelsen lader stækket nordjyde kæmpe videre

Med 1400 kilometer tilbage af Race Across America så det ud til at nordjyske Stig Nicolaysen ville udgå, men løbsledelsen lader ham køre videre.

Trods massive udfordringer med den ene skulder, en svækket arm, en hævet hånd og helt naturlig udmattelse kæmper Stig Nicolaysen, der i disse dage deltager i det ekstremme cykelløb Race Across America, videre på landevejen.

Stig Nicolaysen har torsdag aften dansk tid netop passeret løbets 35. checkpoint. Her var der samtidig såkaldt "cut off". Det betyder at ryttere, der ikke når frem inden for en given tidsgrænse, udelukkes fra konkurrencen.

Stig Nicolaysen var onsdag aften dansk tid nødt til at holde en længere pause fra cyklen, fordi han med sin svækkede arm, ikke følte det sikkert at køre ned af de mange stejle bakker i staten Missouri, og håbet om at krydse det afgørende checkpoint i tide, svandt da minut for minut. Stig knoklede dog videre på cyklen og da han og følgebilerne kom frem, lod løbsledelsen den 57-årige nordjydes forsinkelse passere, så Stig fortsætter mod målstregen.

- Men det er klart, at vi ikke når til Annapolis i tide, men vores mål er stadig at krydse målstregen på et eller andet tidspunkt, skriver Stigs søn Max, der er en del af holdet i USA.

Annapolis er målbyen uden for Washington, og Stig har torsdag aften klokken 19 er der 1402 kilometer tilbage på vejen, før Stig Nicolaysen rammer den. Han har tilbagelagt 3427 kilometer siden 14. juni.