LIGE NU:

Løbet er kørt: EH Aalborg tvangsnedrykkes efter endelig afgørelse

Alle muligheder for redning er udtømte efter DIF's appelinstans fredag har afgjort, at det var i orden at standse ligaen før tid.

Den øverste appelinstans i dansk idræt har fredag afgjort, at det var efter bogen da repræsentantskabet under Dansk Håndbold Forbund (DHF) afsluttede håndboldsæsonen 19/20 før tid på grund af coronakrisen.

På den måde fandt man både mestre og nedrykkere selvom der kun var spillet henholdsvis 24 og 23 runder i herre- og dameturneringen.

I herreligaen betød den tidlige sommerferie at Aalborg Håndbold igen kan kalde sig danske mestre, men mere alvorligt betød det i dameligaen at EH Aalborg rykker ned. 

Det resultat klagede EH Aalborg sammen med Nordsjælland Håndbold, der blev nedrykker på herresiden og Odder Håndbold, der skal vinke farvel til 1. division, over, men ingen steder er deres klage blevet hørt. Og nu er den sidste mulighed for at få beslutningen omstødt væk.

- Vi er skuffede

Direktør i EH Aalborg Henrik Skals har fredag kun modtaget afgørelsen fra DIF's Appelinstans og ikke den præmis, afgørelsen bygger på og han vil derfor ikke kommentere det tabte slag i dybden. 

- Men vi er selvfølgelig skuffede og vi havde både håbet og forventet et andet udfald, lyder det fra Henrik Skals, der siger at klubben tager afgørelsen til efterretning.

Ingen nem beslutning

Modsat EH Aalborg glæder det Dansk Håndbold Forbund, at der nu bliver sat punktum i sagen og at der er vished for, hvilke hold, der skal spille i hvilke rækker i den kommende sæson.

- Jeg er først og fremmest lettet over denne afslutning. Sagen har nu kørt længe med mange appeller. Vi har hele tiden troet på, at vi gjorde det rigtige, men det var på ingen måde nogen nem beslutning, da vi afsluttede sæsonen. Jeg har selvfølgelig ondt af de tre klubber, men nu håber jeg, at vi alle kan se frem mod en ny sæson, udtaler formand for DHF Per Bertelsen til forbundets hjemmeside

VIDEO: Se indslag fra 26. maj 2020 hvor EH Aalborg, trods en afgørelse fra DHF's appelinstans, stadig troede på muligheden for at blive i ligaen.