LIGE NU:

Lokalaftale med lærere er faldet på plads i Aalborg

Aalborg Kommune og Aalborg Lærerforening har forhandlet sig frem til en lokalaftale om arbejdstid.

Det var en af overenskomstforhandlingernes helt store knaster – lærernes arbejdstid. Forhandlingerne endte med, at der blev nedsat en lærerkommission, som i 2021 skal komme med anbefalinger til en arbejdstidsaftale.

Så længe har de dog ikke tænkt sig at vente i Aalborg Kommune. I begyndelsen af maj meddelte kommunen, at de var klar til at indgå en lokalaftale med lærerne, efter Aalborg Lærerforening havde sendt et krav om netop en lokal arbejdstidsaftale.

Nu er aftalen så forhandlet på plads. Den byder på øget fleksibilitet af tilrettelæggelsen af arbejdstiden samt et loft på undervisningstimetal på 790 timer om året.

quote - Nu er alle lærere og børnehaveklasseledere sikret arbejdstidsrettigheder, der skaber tillid og bedre muligheder.

Karsten Lynge Simonsen, formand, Aalborg Lærerforening

- Ved at give fleksible muligheder og sætte et maksimum på undervisningstimer, så får vi også klart signaleret, at der er behov for at lette foden lidt fra speederen, så vores medarbejdere har den nødvendige tid til at planlægge undervisning af højeste kvalitet, siger Tina French Nielsen, der er skolerådmand i Aalborg Kommune.

Størstedelen af undervisningen for det kommende skoleår er allerede faldet på plads ude på skolerne, og derfor har aftalen en indfasningsperiode og er først 100 procent køreklar fra skoleåret 2019/2020. Indtil da følger man fortsat et værdipapir, som er indgået mellem Aalborg Lærerforening og Skoleforvaltningen.

Ved Aalborg Lærerforening glæder formand Karsten Lynge Simonsen sig over, at det endelig er lykkedes at få en lokalaftale i hus.

- Nu er alle lærere og børnehaveklasseledere sikret arbejdstidsrettigheder, der skaber tillid og bedre muligheder, siger han.

Aftalen betyder, at Byrådet i Aalborg Kommune skal finde syv millioner kroner i det kommende budget. Samtidig fjerner de en rammebesparelse på fem millioner kroner fra fagdelt undervisning.