02:50

Black Lives Matter Denmark har tilsyneladende tvunget en gruppe aalborgensiske demonstrationsarrangører til at aflyse, da en planlagt demonstration lå samtidig med en Black Lives Mattter-demonstration i byen. Metoden møder i dag kritik i Nordjylland.

Lokale demonstranter følt sig tvunget til at aflyse

Allerede i sidste uge bestemte en anden gruppe arrangører, at de ville afholde en demonstration med samme formål. Men i stedet for at holde en fælles demonstration eller to efter hinanden, har Black Lives Matter Danmark tilsyneladende tvunget arrangørerne af den oprindelige demonstration til at aflyse. En metode, som i dag møder kritik i Nordjylland.

I sidste uge forsøgte en gruppe lokale arrangører at stable en demonstration på benene i Aalborg, en demonstration der efter planen skulle holdes tirsdag.

Det var nogle gymnasieelever fra Aalborg Katedralskole, der havde allieret sig med nogle studerende på pædagoguddannelsen og Amnesty i Aalborg.

Men så meddelte Black Lives Matter Danmark  pludselig, at de ville holde en demonstration selv samme dag og sted – og med samme tema.

- De lokale folk fra Aalborg får indtryk af, at hvis de ikke dropper det, de har planlagt og støtter op om det andet arrangement, så vil de blive hængt ud i medierne og blive beskyldt for racisme, siger Lasse Olsen.

Ud over at være rådmand i Aalborg Kommune, så er Lasse Olsen også skribent på netmediet solidaritet.dk – der er et uafhængigt, venstreorienteret nyhedsmedie.

Han tilføjer, at han opfatter det som klar sabotage fra Black Lives Matters side.

- Jeg synes, det er drøn ærgerligt, fordi det her flytter fokus fra det, det burde handle om, siger Lasse Olsen.

Black Lives Matters udlægning af sagen er, at man længe har planlagt demonstrationen i Aalborg, og det ikke passer, når de lokale folk i Aalborg påstår, at de har oplevet truende adfærd fra netop Black Lives Matter.

 

 I en mail til Lasse Olsen fra Black Lives Matter står der, at ”Han lyver lodret, vi var faktisk først. Det racistiske i alt det her er, at man tror på ham og kriminalisere Black Lives Matter”.

Ifølge Nordjyllands Politi blev den oprindelige demonstration fra Amnesty og de unge studerendes side anmeldt allerede i sidste uge, mens Black Lives Matters demonstration først blev anmeldt mandag.

Ingen af de oprindelige arrangører har ønsket at lade sig interviewe af TV2 Nord.

Læs også Nordjysk politiker raser: Hold Jer væk fra demonstration