Lukker rute til København: Risiko for dyrere flybilletter

DAT er en af tre operatører mellem Aalborg og København. Snart er der dog kun to tilbage.

Flyselskabet DAT har valgt at lukke ruten fra Aalborg og til hovedstaden. 

Fra 9. marts er det ikke længere muligt at benytte sig af ruten med det danske luftfartsselskab. Det fremgår af DAT's hjemmeside, hvor der også står, at alle berørte passagerer er kontaktet.

I slutningen af 2022 og i 2023 lukkede DAT flyvninger fra Midtjyllands Lufthavn til København. Nu er turen altså kommet til Aalborg.

For de rejsende og pendlerne er der stadig to operatører at flyve med i det nordjyske, da Norwegian og SAS stadig tilbyder ruten. 

DAT
Foto: Screendump

Tidligere fløj DAT alle ugens dage til København, men har på det seneste kun fløjet fredag til søndag. Derfor bekymrer udmeldingen fra DAT heller ikke Aalborg Lufthavns direktør synderligt.

- Nej, det bekymrer mig ikke, men jeg synes da, det er trist. Det er ikke noget, der kommer til at påvirke her. Det kan være, de andre operatører kigger på at ændre tider for flyvninger, da DAT jo fløj på tidspunkter, hvor SAS og Norwegian ikke flyver nær så meget, siger Niels Hemmingsen og fortsætter:

- Men de fløj ikke så stort et program. Jeg kan ikke deres begrundelse, men jeg tror, det har været svært for dem i det konkurrencemiljø, der har været. Hvis man husker tilbage, var der også en periode, hvor prissætningen var meget lav, så der var hård konkurrence. 

Kapacitet nok

Netop prisen er Niels Hemmingsen også lidt spændt på.

- Den kan jeg jo ikke garantere, men vi er stadig serviceret alle dage på ugen, så der er kapacitet på ruten. Men jeg kommer til at kigge på, hvordan prisen bliver, når vi kommer hentil, at ruten er lukket. Det kan gå mange veje, men det er for tidligt at sige, siger lufthavnsdirektøren. 

DAT åbnede ruten til København i sommeren 2020. Det gjorde selskabet i forbindelse med, at Norwegian holdt pause grundet coronaen. 

Lufthavnsdirektøren ved ikke endnu, om Norwegian eller SAS kommer til at flyve flere afgange på ruten.

- Der er kapacitet nok, men det kan jo være, at de gør et eller andet, siger han. 

Desuden flyver DAT også Aalborg-Bornholm i sommermånederne, og her har Niels Hemmingsen ikke hørt andet, end at selskabet fortsætter på den rute. 

I skrivende stund er DAT ikke vendt tilbage på TV2 Nords henvendelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland