Lydmand efter Musikkens Hus har ændret praksis: - Jeg er glad på mine kollegaers vegne
Musikkens Hus retter ind efter, de på det seneste har været under massiv kritik for at drive konkurrenceforvridende forretning. Det er blandt andet deres procedure for ind- og udlejning af lydudstyr der har ledt til utilfredshed hos både lydbranchen, politikere og eksperter - men nu melder Musikkens Hus ud, at de ændrer netop den praksis.
Musikkens Hus retter ind og ændrer praksis, efter de på det seneste har været under massiv kritik.
Efter flere kritiske sager har Musikkens Hus valgt at ændre procedure for ind- og udleje af lydudstyr. Det skriver de i en mail til TV2 Nord.
Det glæder Lars Sørensen, der til dagligt driver lydvirksomhed i Østre Hornum.
- Jeg synes, det er dejligt, at musikkens hus har taget kritikken til sig og retter op på problemet. Selvfølgelig er det en skam, at det skal i tv først, men sådan er det jo tit, siger han.
Lars Sørensen er en af de få, der har turde tage bladet fra munden og offentligt kritisere Musikkens Hus for deres procedure for ind- og udlejning af lydudstyr.
- Der er ikke ret mange, der tør stå frem i sådan en sag, fordi folk er bange for at brænde deres broer. Men for mit vedkomne er det vigtigere, at der kommer lys på sagen, end jeg skal have arbejde på Musikkens Hus, siger han og fortsætter:
- Det kommer jeg helt sikkert ikke til nu, men så gør min kollegaer, og det er jeg bare glad for på deres vegn.
Jeg tror, de retter ind, fordi de måske er bange for, at hvis de ikke gør det, så vil man fjerne noget af det offentlige tilskud, som de får.
Bent Greve, Professor i samfundsvidenskab, Roskilde Universitet.
Sagen begyndte, da det kom frem, at Musikkens hus har lejet lydudstyr af en ledende medarbejder for 920.000 kroner, ligesom de har lejet eget lydudstyr ud på det private marked. Det har medført kritik fra både lydbranchen, politikere og eksperter. Men nu meddeler Musikkens Hus imidlertid i en mail, at de med øjeblikkelig virkning er stoppet med begge dele.
Musikkens Hus modtager årligt 14 millioner kroner i offentlig støtte, hvilket ifølge Bent Greve, der er professor i samfundsvidenskab, gør det til en alvorlig sag. Han mener, at den stiller spørgsmålstegn ved, om de offentlige midler bliver brugt korrekt.
- Det er meget klogt af dem at rette ind, for så undgår man tvivl om, hvorvidt der foregår noget, som ikke burde foregå, siger han og fortsætter:
- Jeg tror, de retter ind, fordi de måske er bange for, at hvis de ikke gør det, så vil man fjerne noget af det offentlige tilskud, som de får. Det er en risiko, fordi man ikke har kunne være sikker på, at de offentlige penge er blevet brugt, som man gerne vil have, at de offentlige penge skal bruges.
Musikkens Hus ønsker ikke at udtale sig nærmere i sagen.