LIGE NU:

LykkeLiga træner online: Rikke og Magda sikrer alle spillere fællesskab under coronaen

Håndboldholdet LykkeLiga for udviklingshæmmede børn træner sammen via deres Facebookside hver mandag. Det sikrer fællesskabet, mener træner Rikke Nielsen. Hun har fået stor ros af kulturministeren for tiltaget.

Idrætshallerne er lukket landet over på grund af smittefare. Det rammer en masse danskere, der ellers gerne vil være aktive.

En særlig gruppe er børnene i LykkeLiga.

Her spiller over 1000 børn med forskellige udviklings-handicap håndbold. Men altså ikke lige nu. Og så alligevel.

For stifter af LykkeLiga, den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen, og hendes datter Magda streamer hver mandag klokken 17 træning for alle spillerne på de 62 hold rundt omkring i Danmark.

Det hele foregår på LykkeLigas Facebookside, hvor op mod 1.000 spillere ser med.

quote Noget af det største, vi laver med vores live-tv, er dét der med: Hej Noah, hvordan går det med dig? Så føler de derude, at ”ej, hun kan huske mig!”

Rikke Nielsen, stifter & træner, LykkeLiga

- Noget af det største, vi laver med vores live-tv, er dét der med: Hej Noah, hvordan går det med dig? Så føler de derude, at ”ej, hun kan huske mig!”

Spillerne er langt fra de eneste, der savner at mødes til træning om mandagen. Det gør holdets træner bestemt også, indrømmer hun.

- Hvis der havde været en spat-kurve, de også havde talt om i tv, så havde jeg ramt det røde felt helt fra starten af. For jeg synes, det er så svært at undvære fællesskabet, krammerne og børnene, der kommer ind i hallen og forventningsfulde glæder sig til en træning, fortæller Rikke Nielsen.

Udover virtuel træning, har LykkeLiga produceret en række videoer med nye måder at hilse på.

Minister: - Jeg er stolt af LykkeLiga

LykkeLigas arbejde efter den delvise nedlukning af samfundet – herunder idrætshaller - er blevet bemærket på højeste sted.

Søndag ringede kulturministeren til Rikke Nielsen. Præcis hvad der blev sagt under dén samtale, forbliver mellem Rikke Nielsen og ministeren - men til TV2 Nord giver ministeren gerne et referat.

- Vi mærker alle sammen afsavnet af det fællesskab, vi plejer at indgå i, og her er det en gruppe, som er særligt udsatte, og som har svært ved at finde fællesskaber, selv når samfundet bliver normalt igen. Så jeg er så glad for og stolt af, at de alligevel har fundet en måde at holde fællesskabet i live, siger kirke- og kulturminister Joy Mogensen (S).

Årets LykkeCup, der skulle være holdt i Herning i år, er for længst aflyst. Nu er drømmen i stedet at rykke hurtigst muligt ud af kælderen og ind i håndboldhallen.

- Jeg håber da, at vi lige så stille efter sommerferien kan begynde i små grupper at starte det op igen, og så bliver vores største udfordring nok at lære de her børn, at de ikke lige må gå hen og kramme hinanden.

Om LykkeLiga

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

corona 1

Smitteudbrud på plejecenter i Støvring: 13 ud af 19 beboere ramt

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

Til forsiden

Til forsiden