Foto: Niels Meredin

To mænd fængslet for besiddelse af 600 gram amfetamin

Nordjyllands Politi har øget indsatsen mod narkokriminalitet i Nordjylland, og det har på to dage resulteret i to varetægtsfængslinger.

En stærkere indsats af Nordjyllands Politi over for narkomiljøet i og omkring Aalborg er begyndt at give pote. Onsdag og torsdag er to mænd på henholdsvis 54 og 45 år blev anholdt og varetægtsfængslet for besiddelse af stoffer.

Det fortæller anklager Mathias Andersen fra Nordjyllands Politi.

Onsdag blev den 54-årige mand varetægtsfængslet i fire uger for besiddelse af 300 gram amfetamin. Og torsdag kom så turen til en 45-årig mand fra Aalborg-området, som blev anholdt onsdag.

Også han blev taget med knap 300 gram amfetamin i sin lejlighed foruden 10 gram kokain, 40 gram hash og to gram MDMA.

- Han erkendte i grundlovsforhøret, at han var i besiddelse af stofferne, men han nægtede, at det skulle være med henblik på videresalg. Det mente retten nu, at der var en begrundet mistanke om, så derfor blev han varetægtsfængslet i fire uger, siger anklager Mathias Andersen.

Nordjyllands Politi vil af hensyn til efterforskningen ikke kommentere på, om de to sager har noget med hinanden at gøre, eller hvordan politiet er kommet på sporet af dem. Anklager Mathias Andersen siger dog, at der er tale om en øget indsats mod narkomiljøet.

Den 45-årige mand, der blev fængslet torsdag eftermiddag, er tidligere kendt af politiet for netop narkokriminalitet. Han kærede ikke kendelsen.