- Man skal kunne lide at få ridser i lakken: André vandt årets Tough Trails

Der blev svedt og blødt til Danmarks hårde forhindringsløb.

36 forhindringer på seks kilometer. 

Lørdag blev der afholdt, hvad arrangørerne selv kalder Danmarks hårdeste løb på forhindringsbane - nemlig Tough Trails. 

Sporten hedder Obstacle Course Racing, forkortet OCR, og den kommer fra USA. OCR er inspireret af militæret og kræver, at man har mod på at teste sig selv og sin krop.

- Jeg manglede lidt, at der var noget her i Aalborg, og så måtte vi jo gøre det selv, så derfor skabte vi det her løb, fortæller arrangør Katja Christensen fra Aalborg.

Det er femte gang, der bliver holdt Tough Trails i Aalborg. Ruten gik rundt i Sohngaardsholm- og Golfparken. Løbet er en blanding af udholdenhed, styrke og balance.

- Den her følelse af, at du kan mere, end du tror, den er total fed. Det vil vi også gerne bringe videre til hr. og fru danmark, der kommer ud og prøver noget andet, end det sædvanlige. Kan man klare de her forhindringer på vores bane, så kan man klare næsten hvad som helst i livet, smiler Katja Christensen.

Nanna Tryk var en af de 450 deltagere, der prøvede kræfter med Tough Trails.
Nanna Tryk var en af de 450 deltagere, der prøvede kræfter med Tough Trails.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

Ude på ruten mødte TV2 Nord blandt andet tre motionister, der havde taget turen til Nordjylland fra Malling i Østjylland.

- Man bliver udfordret på nogle helt nye ting, og så kombinationen af løb og forhindringer, og så den gode stemning, siger Nanna Tryk, inden hun løber videre mod næste forhindring.

Se hele inslaget herunder:

Se indslag om Tough Trails 2023 i Aalborg.

Der var i alt 450 deltagere i Tough Trails. Norske Signy Karoline Kostø var hurtigste kvinde på de seks kilometer og 36 forhindringer i tiden 51 minutter og 45 sekunder.

- Det var en mega fed rute, så det var rigtig sjovt, sagde Signy Karoline Kostø, efter hun var kommet i mål. 

Hurtigste mand på ruten var danske André Axelsen, der brugte 39 minutter og 10 sekunder.

- Det var en fed oplevelse. Jeg har løbet trail løb, maraton, ironman, og det er bare det samme og det samme. Samme bane og samme ruter. OCR løb det er trail, det er forhindringer, det er vand, det er mudder, påpeger André Axelsen.

Arrangørerne af Tough Trails har også netop oprettet en forening i Aalborg, så det nu bliver muligt at dyrke OCR på klubplan.

Man skal ikke være bange for lidt rifter og skrammer, når man deltager i Tough Trails.
Man skal ikke være bange for lidt rifter og skrammer, når man deltager i Tough Trails.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

Seneste nyt

fra Nordjylland