00:54

Nordjyllands Politi er i gang med at optrevle en større narkosag Video: Kanal Frederikshavn

Foto: Kanal Frederikshavn

1 af 2

Mange nordjyder kan forvente politi-besøg i narkosag

Nordjyllands Politi fortsætter optrævlingen af narkohandel på de sociale medier, og det betyder, at mange nordjyder kan forvente et tidligt jule-besøg.

Efter anholdelsen af fem personer i en stor narkosag i starten af december, fortsætter Nordjyllands Politi nu efterforskningen af den omfattende narkohandel på de sociale medier. Og derfor kan mange nordjyder, flest bosat i Aalborg-området, i den kommende tid forvente besøg af politiet, fordi de har købt eller solgt stoffer på nettet.

Det skriver politikommissær Claus Serup i en pressemeddelelse.

Det store fund af 800 gram kokain og cirka 100 kilo hash har ledt politiet på sporet af flere personer, der kan sættes i forbindelse med køb af kokain eller hash på de sociale medier.

- Vores efterforskere kunne konstatere, at et stort antal og et bredt udsnit af de unge i Aalborg har benyttet sig af muligheden for hjemmefra nemt og bekvemt at bestille og så få leveret narkotika til døren, siger politikommissær Claus Serup, der betegner det som foruroligende, at så mange kan få fat i stoffer så let.

- Det er vigtigt for de unge at forstå, at det er ret risikabelt at købe stoffer - og at konsekvenserne er alvorlige. At det foregår på de sociale medier, gør ikke forseelsen mindre alvorlig, siger Claus Serup.

Hvilke konsekvenser sådan et hjemmebesøg helt konkret kan få for den enkelte, kan Nordjyllands Politi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Men bøderne rangerer fra 2000 til 16.000 kroner for at købe hash eller kokain - og det kan resultere i en plet på straffeattesten, som kan få betydning for en persons jobmuligheder senere.

- Og man skal huske, at man på grund af en plettet straffeattest kan skade sin kæreste eller samlever, fordi en sikkerhedsgodkendelse også kan omfatte, at partneren har en ren straffeattest og for eksempel ikke er blevet sigtet af politiet for at have bestilt narkotika, siger politikommissæren.

Drejer det sig om gentagne køb, større mængder eller videresalg af stoffer, kan man også risikere at skulle ind og ruske tremmer.

De kommende dages aktion bliver fulgt op af en præventiv politiindsats, forsikrer Claus Serup.