Marias lejlighed i Aalborg blev til bordel via AirBnB

Foto: Torben Hedemose (Arkiv)

24-årige Maria havde en rigtig dårlig oplevelse med at leje sin lejlighed i Aalborg ud, og hun er meget sikker på, at lejligheden har været midlertidigt bordel.

Der er meget, der tyder på, at 24-årige Marias lejlighed i Aalborg blev brugt som bordel, da hun lejede den ud via AirBnb. AirBnb er en internettjeneste, hvor personer fra hele verden både kan udleje og leje ferielejligheder.

Maria fik mistanke om bordeldriften, da hun mødte parret, der lejede lejligheden.

- Jeg udlejede til en pige fra Estland. Hende og hendes kæreste skulle bo der. Men da de ankom, så det hele lidt mærkeligt ud, fortæller hun til TV 2.

Maria fortæller, at de to gæster ikke lignede et par, da manden var meget stille, og kvindens hår og påklædning vakte opsigt.

Jeg er 97 procent sikker på, hvad der er foregået der. Det har været virkelig klamt at finde ud af

- Fyren sad altid bare i sofaen. Pigen var klædt lidt specielt på. Hun havde meget lavtaljede cowboyshorts og en top med bar mave, rigtig meget makeup, falske øjenvipper og helt afbleget hår, fortæller Maria.

Maria fatter mistanke om, at alt ikke er som det skal være.

- Jeg fandt på nogle påskud for at kigge forbi. At jeg skulle hente nogle ting og sådan. Og hver gang skulle jeg aftale et meget specifik tidspunkt. Og der lugtede altid som om, der lige var blevet gjort meget grundigt rent.

Efter Esterne tager hjem den 8. februar, bliver Maria kontaktet af naboen til den pågældende lejlighed. Naboen gør Maria opmærksom på, at mange personer kommer til og går fra lejligheden. I lejligheden finder Maria også en lap papir, hvor der noteret nogle høje pengebeløb.

 

FAKTA OM AIRBNB

  • AirBnb blev stiftet i 2008 i San Francisco.
  • Tjenesten er aktiv i 190 lande og 34.000 byer verden over.
  • Mere end 60 millioner mennesker brugte den sidste år.
  • AirBnb har 21.000 værter i Danmark.
  • 405.000 mennesker besøgte sidste år Danmark via AirBnb.

- Jeg er 97 procent sikker på, hvad der er foregået der. Det har været virkelig klamt at finde ud af, siger hun.

Maria har ikke meldt episoden til politiet, da hun ikke har tilstrækkeligt med beviser. Men hun har anmeldt episoden til AirBnB.

Maria er langt fra alene med sin oplevelse. Københavns Politi fortæller, at de har fået syv anmeldelser om bordeldrift i deres udlejede lejligheder. I sidste uge var det fremme, at bordeldriften også sker i Stockholm.

Siden er Maria blevet kontaktet af parret, der ønsker at leje lejligheden igen i marts. Men:

- Men det kommer vist ikke til at ske, siger Maria.

Maria ønsker at være anonym, og det er derfor et opdigtet navn.

Forsiden lige nu