Martin tester fodboldspillernes fysiske form

Han har siddet og forsket i specielle videnskablige metoder for at teste især fodboldspilleres fysiske form, og han har skrevet en PhD om det. Han er Martin Jørgensen og ansat fysiolog ved Aalborg Universitetshospital og nu måske snart på vej til at teste verdens bedste fodboldspillere.

For fire år siden fik Martin Jørgensen en god ide, han stiftede firmaet Fysiometer, og med små simple redskaber tager han nu rundt og tester fodboldspilleres fysiske form.

Det er især i hofte, læg og lårmuskler, der bliver testet. Og testene er blevet så stor en succes herhjemme at Martin Jørgesen har aftaler med fem danske superligaklubber.

- Vi måler simpelthen spillernes fysiske form og kan ud fra vores test se hvilke spillere, der er lidt i farezonen med hensyn til skader og så videre, og hvilke ting der skal arbejdes med, for at forbedre den enkelte spillers fysiske form, siger Martin Jørgensen, mens han arbejder med AaBs superligaspiller Kasper Kusk.

- Det er bare noget, der skal overståes, siger Kasper Kusk, mens han skærer ansigt, da Martin Jørgensen tester spillerens lægmuskel i begge ben.

Måske er det snart andre helt andre navne end Kusk, Ross og Pedersen, som Martin Jørgensen skal arbejde med.

- Lige nu har vi lavet aftale med Arsenal fra England og er i øjeblikket i forhandlinger med selveste FC Barcelona om at komme ned og teste deres spillere i klubben, så jeg kan da ikke udelukke, jeg på langt sigt skal teste verdens bedste fodboldspiller Lionel Messi,  siger en tydlige begejsteret Martin Jørgensen.

Og en anden stor nyhed er at Fysiometer snart indleder et samarbejde med flere stor fysioterapicentre i Nordjylland, det vil betyde, at alle kan komme og blive testet og få svar på, hvad man skal arbejde med for at komme i bedre fysisk form. 

Ashley Tootle står for den daglige fysiske træning af AaBs superligaspillere og er begejstret for samarbejdet med Martin Jørgensen og firmaet Fysiometer.

- Det er fantastiske redskaber og meget simple at bruge -  ikke de store tunge maskiner, men simple og lette at flytte rundt med, siger Ashley Tootle, som tilføjer:

- Og så hjælper det os, der har med spilleren at gøre til dagligt, vi kan se på målinger og andre ting, hvor vi skal sætte ind overfor spillerens svagheder f.eks i hofte, læg og lårmuskler. 


Seneste nyt

fra Nordjylland