Fortsat vækst i Aalborg Lufthavn. Foto: Lars Lyngdahl

Masser af chartergæster i Aalborg Lufthavn

Det er gang i den i Aalborg Lufthavn, for der er masser chartergæster - juli slår ny rekord.

Chartertrafikken er gået frem med hele 24,4 procent i forhold til samme måned sidste år, skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse. 48.507 flyvelystne gæster fløj til og fra Aalborg Lufthavn i juli i forhold til juli sidste år – der var det tal 38.984.

- Det er glædeligt, at vi oplever en juli-rekord med så mange charterrejsende. De 630 nye parkeringspladser er da også for alvor blevet indviet, hvor vi på de allermest travle dage havde en godt fyldt parkeringsplads med over 5000 biler. At vi kan se en så markant fremgang i chartertrafikken, er et resultat af et rekordhøjt antal udbudte sæder, nye eftertragtede sommerdestinationer og en fortsat stærk rejselyst, siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

Det er hovedsageligt indenrigstrafikken og de mange chartergæster, der har trukket tallene op. Men udenrigstrafikken hænger dog stadig efter i Danmarks tredje største lufthavn.

- Lufthansas reducering af afgange sætter stadig sine spor i passagertallene på udenrigsområdet. Til gengæld har Turkish Airlines, på ruten til Istanbul, oplevet en vækst på 60 procent i forhold til juli 2015. Samtidig beretter KLM om øget vækst på Amsterdamruten, siger Søren Svendsen.