Mathias har bygget spektakulære karnevalsvogne i et årti: Snart vrimler det med flere af samme slags

Der er ikke længe til at Aalborgs gader fyldes med diverse karnevalsvogne.

Årets karneval står lige for døren, og årets deltagere er formegentlig godt i gang med de sidste forberedelser til festdagen. 

Hos Mathias Krogshave er man i hvert i fald i gang med at finpudse de sidste detaljer på den spektakulære karnevalsvogn. 

 - Karneval er jo en kæmpe fest, og der er en super fed stemning. Vi er mange kammerater, der er med i optoget. Så det er en dag, vi allesammen glæder os til, og så er det jo bare fedt at have en god vogn med, vi kan samles om, forklarer han, da TV2 Nord lægger vejen forbi.

Du kan i øvrigt følge Aalborg Karneval live på tv2nord.dk, Salto, TV2 Play og TV2 Nords Facebookside samt TikTok.

240524 240524 klar til karneval per f p pepa 16423

10-års jubilæum

Det ifølge ham selv 10. gang han selv om kammeraterne deltager. Foruden corona-årene, hvor karnevalet var aflyst, så er det en årlig tradition. 

- Vi er cirka 50 mennesker i år. Det er en blanding af venner, fodboldkammerater, kammerater fra skoleårene og venner på kryds og tværs, fortæller Mathias Krogshave.

Og selvom den kæmpestore karnevalsvogn ikke er bygget fra bunden i år, så er der alligevel endnu en gang brugt mange timer på at gøre den klar til optoget. 

- Vi var så heldige, at det meste af vognen, har vi med fra sidste år. Så vi har monteret et tag i år, og diverse andre effekter og skiftet tema. Men der er gået et par dage med at få lavet tag og få malet den og lavet alle de her småting, som at få monteret anlæg, og hvad der nu skal til. Men der er helt vildt mange, der gerne vil hjælpe, så det hjælper på det, forklarer han.

Så I er klar til i morgen? 

- Vi er meget klar, det er helt sikkert, og vi er satser på ikke at skal arbejde til midnat i dag, afslutter han. 


Seneste nyt

fra Nordjylland