Med hiv og sting er Ulla ved at genskabe stort altertæppe

En flok frivillige har sat sig for at brodere en tro kopi af det 19 kvardratmeter store altertæppe i Sankt Markus Kirke.

Målet lyder en anelse uoverskueligt, når du kun har en nål og tråd i hånden. Men det er ikke desto mindre, hvad en flok frivillige i Café Markus har sat sig for at gøre.

- Vi tænkte bare, at vi bliver aldrig færdige, griner Ulla Fauske, der er en af broderingskyndige kræfter bag projektet.

For det er et helt særligt altertæppe, de er ved at genskabe. Det er designet af den danske arkitekt Einar Packness, der prægede det offentlige byggeri i Nordjylland.

Han tegnede Sankt Markus Kirke i Aalborg. Kirken kunne åbne i 1933, altertæppet har ligget der siden 1952. Nu er det slidt efter mere end 70 års knæfald og altergang.

Et særligt fællesskab med unik mulighed 

Flere gange om ugen samles frivillige i det lille lokale, og korsting for korsting bevæger de sig nærmere mod målet, og det har de gjort i flere år. Sammen har de opbygget et særligt fællesskab. 

- Det bliver lidt kedeligt, når vi ikke skal mødes her hver uge, men så må vi jo finde på noget, fortæller Ulla Fauske.

For der er både plads til små og store snakke og til at være stille, når man koncentrerer sig om det komplicerede mønster.  

De frivillige bruger mange timer foran broderirammer som den her.
De frivillige bruger mange timer foran broderirammer som den her.

Og på trods af, nu efterhånden, en del år foran broderstativerne, så er det det hele værd, hvis man spørger, Hanne Jensen,

- Det er jo en mulighed man måske får en gang i livet at lave, noget hisorisk sådan set, siger hun.Seneste nyt

fra Nordjylland