LIGE NU:

Metaldetektor gav udslag: Fandt granat i stedet for kapsler og øldåser

Ammunitionsrydderne måtte i aktion nordøst for Hals, da mand med metaldetektor stødte på et overraskende fund.

Allan Dahl fra Hals fik kort efter middag en noget anderledes oplevelse med sin metaldetektor, end han er vant til.

I det gode vejr var han taget ud til en lille skov i et sommerhus-område på Merkurvej nordøst for Hals – og her var der pludselig gevinst, da metaldetektoren begyndte at give kraftige udslag.

quote Ja, det plejer jo kun at være kapsler og øldåser, jeg støder på, men i dag var det så en granat.

Allan Dahl, Hals

- Ja, det plejer jo kun at være kapsler og øldåser, jeg støder på, men i dag var det så en granat, siger Allan Dahl, som er relativ ny med en metaldetektor.

Han begyndte at grave i jorden, og der stødte han på den rustne granat.

- Jeg var klar over, at jeg hellere måtte lade den ligge. Sprængrøret var væk, men der kan stadig være krudt i granaten, så jeg tog nogle billeder af den og kontaktede politiet, siger Allan Dahl.

Sandsynligvis granat fra Anden Verdenskrig

Vagtchef ved Nordjyllands Politi Mads Hessellund fortæller, at der i første omgang blev sendt en patrulje til stedet, og at man efterfølgende kontaktede ammunitionsrydderne fra Skive, som fjernede granaten.

Allan Dahl siger, at der højst sandsynligt er tale om en granat fra Anden Verdenskrig, for lige efter krigens afslutning blev der i det pågældende område sprængt granater under kontrollerede forhold i forbindelse med oprydningen efter krigen.

- Vi kalder området for minehullerne, siger Allan Dahl, som nu er spændt på, hvad han og metaldetektoren i fremtiden støder på af fund i jorden.