Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

02:33

Den nordjyske statsministerkandidat Mette Frederiksen er kommet i kraftig modvind i forbindelse med sit skift af valgkreds. Den dansk-somaliske kvidne Hanna Mohammed Hassan kritiserede hendes skifte på Facebook, hvortil Mette Frederiksen svarede, "det er hårde ord fra en ung kvinde, som Danmark har taget imod".

1 af 2

Mette Frederiksen i kraftig modvind efter facebook-kommentar

Den dansk-somaliske aalborgenser Hanna Mohammed Hassan anklager Mette Frederiksen for racisme, efter de diskuterede på Facebook.

Den nordjyske statsministerkandidat Mette Frederiksen er kommet i kraftig modvind i forbindelse med sit skift af valgkreds fra Ballerup-kredsen til valgkredsen i Aalborg Øst.

Den dansk-somaliske kvinde Hanna Mohamed Hassan, der bor i Aalborg Øst, kritiserede Mette Frederiksens skifte af valgkreds på et opslag på Facebook, hvortil Mette Frederiksen svarede, at ”det er hårde ord fra en ung kvinde, som Danmark har taget imod”.

Jeg blev forarget. Ikke over hendes udlændingepolitik, men over hendes menneskesyn

Hanna Mohamed Hassan

Det fik Hanna Mohamed Hassan til at reagere.

- Jeg blev forarget. Ikke over hendes udlændingepolitik, men over hendes menneskesyn, siger Hanna Mohamed Hassan.

Hanna Mohamed Hassan mener, at Mette Frederiksen med kommentaren beder hende om blande sig udenom, fordi hun er indvandrer.

- Jeg synes, hendes kommentar er malplaceret, uværdig og angribende. Jeg synes, hun bringer det ned til et race-niveau, og hun anlægger et menneskeskyn, der slet ikke er Socialdemokratiet værdigt, siger Hanna Mohamed Hassan.

Mette Frederiksen i mediestorm

Flere personer har siden bekendtgjort på Facebook-opslaget, at de støtter op om Hanna Mohammed Hassan, og Mette Frederiksen er endt i en mediestorm, efter flere medier har bragt historien. 

Selv mener Mette Frederiksen, at hun er blevet misforstået, og at hendes hensigt ikke var antyde noget omkring Hanna Mohamed Hassans etnicitet. 

Mette Frederiksen har ikke selv ønsket at stille op til et interview, men hun har i stedet bedt Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, om at svare i sit sted.

- Når min formand (Mette Frederiksen, red.) beklager, at hendes kommentar kunne misforstås, så giver det selvfølgelig mening, at folk reagerer, som de gør. Omvendt synes jeg, at når hun nu siger, at hun bliver misforstået, så skal man skal falde lidt ned igen, siger Pernille Rosenkrantz-Theil. 

Kommentaren overfortolkes

Pernille Rosenkrantz-Theil mener, at Mette Frederiksens kommentar bliver overfortolket.

Jeg synes, at man har en tendens til at læse alle mulige spøgelser ind i det, som ikke er ment. Hvor man ikke læser det, der faktisk står, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Den forklaring godtager Hanna Mohammed Hassan ikke. Hun mener ikke, at kommentaren kan forstås anderledes.

Leder du ikke også bare efter den her konflikt?

- Jeg leder ikke efter en konflikt, jeg leder efter et svar. Mette Frederiksens kommentar kan godt undskyldes, men den kan ikke begrundes. Og det er også derfor, at hun ikke har begrundet den, siger Hanna Mohamed Hassan.

Ingen bekymring i Socialdemokratiet

Tidligere på ugen meddelte Mette Frederiksen, at hun skifter valgkreds til Aalborg Øst. Men mediestormen giver ikke anledning til bekymring hos formanden for Socialdemokratiet i Nordjylland. 

- Jeg mener bestemt ikke, at det her piller ved, at det er godt skridt for Nordjylland, at vi har fået Mette som en af vores lokale folketingskandidater, siger Mogens Vestergård Pedersen.