02:11

To kuld løveunger skulle i dag vaccineres og have puttet en chip ind i kroppen i Aalborg Zoologiske Have.

Foto: Tommy Hald

1 af 2

Miniløver vaccineret mod løvemors vilje

Tirsdag skulle de Aalborg Zoos nye løveunge vaccineres. Men det var moderen langt fra glad for.

To løveunger i Aalborg Zoo blev tirsdag formiddag vaccineret og fik skudt en chip ind under huden. 

Men det var ikke med løvemors gode vilje. I et bur i havens rovdyranlæg stod hun og knurrede, brølede og vred sig mens dyrepasser Katrine Christensen gjorde klar til ungernes stik.

- Vores hunner er førstegangsmødre og er enormt beskyttende overfor deres unger, fortæller Katrine Christensen.

- Selv hvis jeg, som de kender godt, kommer i nærheden af ungerne, farer de rundt i buret for at jage mig væk.

Det lykkedes, uden det store besvær, at få ungerne adskilt fra deres mor, men i den bedste af alle verdener kunne det også lade sig gøre at få ungernes mor til at forlade buret og gå ud i anlægget. I et øjeblik ser planen ud til at lykkes, men da Katrine nærmer sig det håndtag, der vil sænke lågen og lukke løvemor ude, farer hun med et brøl ind i buret igen.

Der er ikke andet at gøre end at gå spidsrod med de to unger forbi moderen.

Ungerne er otte uger gamle og det er blevet tid til at ungerne skal vaccineres og have en chip under huden.

Det første stik går glat og uden pylder fra ungerne, der er på størrelse med en meget velvoksen huskat. Det andet stik er større og får de små store katte til at jamre en smule. Det andet stik var chippen, der indeholder informationer om dyrene.

- Det er så man kan følge dem, når de engang skal ud i andre zoologiske haver. Så kan man se, at det er en løve herfra. Faderen er fra Singapore og moderen er fra Helsinki. Det er ligesom at man skyder et lille sygesikringsbevis ind i nakken på ungerne, fortæller Trine Hammer Jensen der er dyrlæge i Aalborg Zoo.

Et andet kuld løveunger, der er kun fem uger gamle, skulle tirsdag også til lægen. Deres løvemor var akkurat ligeså sur som den første, men alt forløb smertefrit og da ungerne alle var tilbage i deres bure faldt der igen ro over rovdyrstalden.