LIGE NU:

Minister besøger Nørresundby til Dansk Eksportdag

Udenrigsminister, Kristian Jensen (Venstre), besøger dansk eksportdag tirsdag for at give sit bud på, hvordan danske virksomheder bliver bedre til at begå sig uden for Danmark.

Danske virksomheders eksportmuligheder er lige nu på dagsordenen, når virksomheden RTX i Nørresundby tirsdag er vært for Dansk Exportdag 2016.

Til arrangementet er der blandt andet fint besøg af udenrigsminister, Kristian Jensen (Venstre), der giver sit bud på, hvordan danske virksomheder bliver bedre til at begå sig uden for Danmark.

- Der er et kæmpe vækstpotentiale blandt små og mellemstore virksomheder, og regeringen er optaget af at få dem til at globalisere sig og blive større. Det giver vækst og nye arbejdspladser i Danmark, og det har vi i den grad brug for. Eksportrådet hjælper virksomhederne både på de fjerne markeder og vores store nærmarkeder, siger udenrigsministeren.

Ud over ministeren er cirka 30 danske handelsdelegerede rejst hjem fra steder over hele verden for at dele deres erfaringer om eksport til forskellige lande. Der deltager omkring 200 danske virksomheder i Dansk Eksportdag.

Kristian Jensen overrækker ved samme lejlighed Vitus Eksportprisen til to danske virksomheder, der gennem et tæt rådgivningsforløb med Eksportrådet har etableret sig på et eksportmarked. 

Eksportrådet har til daglig huse hos Væksthus Nordjylland, hvor små og mellemstore virksomheder med internationale ambitioner kan få vejledning i at komme ud over landets grænser.   

Fakta om Dansk Eksportdag