00:18

Video: TV2/Nord

Minister i spritny gasbus diskuterede fremtidens trafik

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) var fredag i Nordjylland for at drøfte fremtiden for den kollektive trafik.

Fremover kan det meget vel være, at ansvaret for den kollektive trafik skal overdrages til kommunerne frem for regionerne. 

I hvert fald hvis det står til regeringens sundhedsudspil, der vil nedlægge regionerne og i stedet overdrage en række funktioner til kommunerne. 

Det var en af de ting, som transportminister Ole Birk Olesen (LA), i dag, fredag, var taget til Nordjylland for at drøfte.

Derfor var ministeren på tur med Nordjyllands Trafikselskab, hvor han blandt andet kørte i en af de spritnye gasbusser, som Region Nordjylland har indført i Aalborg. 

Især regionrådsformand Ulla Astman har udtrykt bekymring for, om de regionale busruter på tværs af kommunerne er i fare, da ansvaret for den regionale bustrafik fremover bliver overdraget til kommunerne, der skal varetage trafikselskaberne.

- Det er ikke nogen overraskelse for mig, at de personer, der sidder i regionerne, synes, at regionerne gør det bedst. Vi har stor tiltro til, at kommunerne og til trafikselskaberne, som vil overtage driften, når regionerne er blevet nedlagt, siger Ole Birk Olesen.