Modeltog skaffer 18.000 kroner til udsatte børns fritidsaktiviteter

Modeltog skaffer 18.000 kroner til udsatte børns fritidsaktiviteter

Overskud fra DSB modelbane går til frivilligt arbejde blandt børn og unge i Aalborg SØ.

Selv om den lille modelbane i forhallen på Aalborg Banegård i sin nuværende form har rundet de 25 år, så er det stadig et populært tidsfordriv blandt børn og voksne at se de små DSB-tog futte rundt i det flotte anlæg. Næsten 18.000 kr. har de rejsende puttet i modelbanen.

De penge donerer DSB nu til aktiviteter for børn og unge i Aalborg SØ. Her har en gruppe forældre med dansk og anden etnisk baggrund stablet en masse aktiviteter på benene for områdets børn og familier. Ikke mindst havde man sidste år stor succes med at lave aktiviteter mellem jul og nytår, hvor andre tilbud ofte holder lukket. Aktiviteterne afvikles i tæt samarbejde med "Fri-stedet".

- Det her skal også ses som en anerkendelse af den betydning, som denne gruppe forældre har haft generelt for sammenhængskraften og integrationen i Aalborg Kommune. Vi har også fra kommunens side kunne trække på dem, når der været optræk til mere specifikke problemer med enkelte børn og unge, fortæller rådmand Nuuradiin Hussein (Socialdemokratiet).

Tidligere år har foreningen Broen, Frelsens Hær, Krisecentret for Kvinder, Reden og Kirkens Korshærs Familiearbejde modtaget støtte.