02:32

Klaverstemmer uddeler for første gang sin egen musikpris

Finn Møller har stemt tusindvis af klaverer i sit arbejdsliv. Nu uddeler han penge til musiktalenter. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Ginne Marker er den første modtager af Klaverstemmerens Pris. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 3

Musiktalent får Klaverstemmerens Pris

I dag blev en ny musikpris til et ungt, nordjysk talent uddelt for første gang.

Egentligt ønskede han sig nye møbler, men i stedet for fik han en fond i fødselsdagsgave, og i dag gik den første udlodning til den 23-årige guitarist Ginne Marker, der til dagligt læser på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg.

- Det er rigtig fedt. Det er dejligt, når nogle støtter op, om det man laver. Det giver en masse lyst og energi til at blive bedre, siger Ginne Marker til TV2 Nord.

Klaverstemmerens Pris er på 20.000 kroner, og den bliver uddelt hvert år af Finn Møller, der i 50 år har levet af at stemme, sælge og reparere klaverer og flygler.

Pengene til prisen kommer fra en fond, der blev grundlagt i 2017 med gavepenge fra Finn Møllers 70 års fødselsdag. Klaverstemmeren havde egentlig ønsket sig nye havemøbler, men sin egen fond til at hjælpe talentfulde, nordjyske musikere var en endnu bedre gave.

- Jeg synes da, det er meget stort, at jeg kan give penge videre, for jeg ved, de vil falde på et tørt sted. Det er penge, der skal bruges til at dygtiggøre sig. Det er ikke til Jomfru Ane Gade. Det duer ikke, fortæller Finn Møller til TV2 Nord.

Prisen bliver uddelt netop den 2. maj, fordi det er Finn Møllers fødselsdag. Ginne Marker har endnu ikke fundet ud af, hvordan hun vil bruge de mange penge. 

Ginne Marker er den første modtager af Klaverstemmerens Pris. Foto: Hans-Christian Lauritzen