En ko var søndag eftermiddag på slentretur rundt i Svenstrup, indtil landmanden fik den fanget igen. Det er dog ikke den pågældende ko på billedet. Arkivfoto Foto: Iben Yvonne Hedemann

Muuuhligvis verdens bedste søndagstur: Ko slentrede rundt på torvet i Svenstrup

Koen nåede både at hilse på borgerne ved Runddyssen og på torvet i Svenstrup, inden turen gik hjemad til den nærliggende gård.

En nordjysk malkeko havde søndag eftermiddag fået nok af sin vante indhegning på gården i Svenstrup - og valgte at drage på en skøn, lille udflugt.

Første stop på ruten var Runddyssen i den centrale del af byen, hvor den firbenede eventyrer traskede roligt rundt på stier og veje og gnaskede af det friske, grønne græs.

Herefter gik turen til torvet i Svenstrup, hvor den fik de lokale til at spærre øjnene godt op - det er trods alt ikke hverdagskost at se en malkeko på strøgtur.

Synet fik da også flere borgere til at ringe til ordensmagten.

- Vi har fået flere opkald på den. Men det lyder ikke til, koen har forstyrret trafikken eller været skyld i uheld eller andre episoder, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen.

Efter at have nydt den friske forårsluft og kigget butiksvinduerne på torvet, var det på tide at vende næsen hjem til gården.

Koen blev venligt fulgt tilbage til sin indhegning af sin ejermand - landmanden fra en gård i nærheden.

Der venter ikke koen et retsligt efterspil for gadeuorden efter sin udflugt.