LIGE NU:

Næste års udgave af Ordkraft reduceres til en dag

Når den store ord-og litteraturfestival Ordkraft i Aalborg byder publikum indenfor i april næste år, så bliver det en meget anderledes festival, der venter gæsterne. I stedet for de sædvanlige tre dage, bliver Ordkraft i 2021-udgaven kun en en-dags-festival, og det er der en meget enkel, men vægtig årsag til: Corona.

Den store litteraturfestival Ordkraft bliver langt fra som arrangørerne bag kunne håbe; men i lighed med mange andre arrangementer rammes Ordkraft af restriktioner på grund af den store corona-epidemi.

- Vi ser netop nu, hvordan smittetallet eksploderer og restriktionerne strammes, og selvom det er en ukuelig optimisme, der driver os bag Ordkraft, så er vi altså ikke jubelidioter. Vi ved, at der også i april næste år vil være en masse restriktioner, som vil gøre det umuligt at afvikle Ordkraft i den sædvanlige opsætning. Og ansvarligheden påbyder os at handle allerede nu. Hensynet til sundhed og sikkerhed må veje tungest, siger Ordkrafts formand, Jørgen Pyndt.

Men bestyrelsen og projektledelsen er enige om, at det er vigtigt, at Ordkraft viser flaget i 2021 på trods af restriktionerne. Derfor har man besluttet at gennemføre Ordkraft som en en-dags-festival lørdag den 10. april, hvor Kulturcenter Nordkraft danner rammen om et 10 timer langt program, der er tilpasset sundhed og sikkerhed.

- Vi måtte, som så mange andre, desværre aflyse vores festival i år, selvom vi havde et flot program færdigt. Vi havde naturligvis håbet, at pandemien ville klinge af, så vi kunne gennemføre vores 2021-festival i nogenlunde sædvanlig udgave. Det lader sig ikke gøre, men i stedet for endnu en aflysning, så er der enighed om, at det er nødvendigt, at vi viser flaget næste år. To aflysninger i træk kunne være dræbende for en festival, der i den grad lever af publikums opmærksomhed og opbakning, siger Jørgen Pyndt.

Programmet vil blive afviklet fysisk på Nordkraft i Aalborg indenfor de rammer, der til den tid gælder for fysiske forsamlinger. Men for at nå så bredt ud som muligt, så vil der for første gang blive live-stream, så man online kan opleve flere af de spændende programpunkter.

- Når vi gør det, i stedet for at lægge os ned, så er det fordi det nu er vigtigere end nogensinde at holde fast i kulturens nødvendighed, siger formand Jørgen Pyndt.

Projektledelsen og redaktionen er i fuld gang med at udforme programmet for festivalen, der finder sted lørdag den 10. april næste år.