LIGE NU:

Næsten mesterbager: Siri bagte sig til VM-bronze

Siri Lakmann Pallesen fra Haals Bageri i Klarup var med til at vinde bronze for bagerlandshold som den yngste deltager.

Siri Lakmann Pallesen er ikke en gang udlært endnu, og hun var den yngste deltager overhovedet ved VM for bagerlandshold, som netop har dystet i Paris.

Men alligevel har Siri Lakmann Pallesen været med til at vinde bronze ved VM for bagerlandshold. Det Danske Bagerlandshold består foruden Siri Lakmann Pallesen af Asger Hansen og Mikkel Hansen.

- Det er megafedt. VM er jo det største, man kan opnå inden for branchen, så at være med til at slå mange af de store nationer, det er helt vildt. Undervejs havde vi en idé om, at det gik okay, for vi holdt de planer, vi havde øvet hjemmefra. Men jeg troede ærlig talt stadig ikke på, at vi kunne få en podieplads, lyder det fra Siri Lakmann Pallesen i en pressemeddelelse.

Til daglig er Siri Lakmann Pallsen i lære hos Haals Bageri i Klarup og elev på Tech College i Aalborg.

quote Det er megafedt. VM er jo det største, man kan opnå inden for branchen, så at være med til at slå mange af de store nationer, det er helt vildt.

Siri Lakmann Pallesen

Masser af konkurrence-erfaring

Bagerlandsholdet bagte sig til bronzemedaljen ved at levere et næsten fejlfrit stykke arbejde gennem otte timers intenst arbejde, hvor der blev bagt alt fra baguettes, specialbrød, wienerbrød, fastfood og et såkaldt skuestykke (en skulptur i brød). Her var der meget få fejl i det danske arbejde, og alle dommere blev meget imponerede af smagen i de danske produkter – særligt på fastfooden.

Selv om hun var den yngste deltager ved VM, har Siri Lakmann Pallesen masser af konkurrenceerfaring med blandt andet to deltagelser ved DM i Skills.

- Jeg kunne da godt mærke forskel på vores erfaring, da vi startede med at træne, men under konkurrencen tænkte jeg ikke over det. Men nu har jeg vist også været med til nok konkurrencer for de næste par år, siger Siri Lakmann Pallesen.

Det var første gang nogensinde, at Danmark kom på podiet ved VM. 

Kommunikationschef Helle Rubien fra Tech College fortæller, at skolen fejrer Siri Lakmann Pallesen den 30. januar.

Siri Lakmann Pallesen