LIGE NU:

Nedrykning af EH Aalborg underkendt: - Vi kan være fortrøstningsfulde

EH Aalborg appellerede DHF's beslutning om at afslutte håndbold-sæsonen for både kvinder og mænd i ligaen og 1. division. Tirsdag har Håndboldens Appelinstans ophævet DHF's afgørelse.

Sæsonen så ud til at slutte med en ærgerlig skrivebordsnedrykning for kvinderne hos EH Aalborg, men nu er der alligevel mulighed for, at de kan spille i landets bedste række igen til næste sæson.

- Det er ærgerligt for håndbolden som helhed med den her forvirring, men for os er det vigtigt, at vi fik medhold, fortæller direktør i EH Aalborg, Henrik Skals, til TV2 Nord. 

Udvalget for Professionel Håndbold under DHF traf d. 7. april beslutningen om at afblæse resten af sæsonen for de danske håndboldligaer og 1. division.

quote Det var en beslutning på et forkert grundlag, da der slet ikke var hjemmel til det i DHF's grundlag. Vi er selvfølgelig meget glade for, at vi fik medhold.

Henrik Skals, direktør EH Aalborg.

Det betød at ligaens aktuelle stilling blev til en slutstilling og nummer et blev kåret som mestre, mens de to nederste hold, henholdsvis EH Aalborg hos kvinderne og Nordsjælland Håndbold hos herrerne, blev dømt til nedrykning.

Formelt set er Aalborgs håndboldherrer derfor heller ikke danmarksmestre selvom de fejrede det fredag.

Beslutningen om at nedrykke EH Aalborg fik klubben til at appellere afgørelsen. 

- Det var en beslutning på et forkert grundlag, da der slet ikke var hjemmel til det i DHF's grundlag. Vi er selvfølgelig meget glade for, at vi fik medhold, siger Henrik Skals.

EH Aalborg appellerede afgørelsen sammen med Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold fra herrernes næstbedste række.

Bevarer håbet

Den nu ugyldige afgørelse blev truffet af udvalget for Professionel Håndbold, der består af tre repræsentanter fra Divisionsforeningen og tre fra DHF.

EH Aalborg er endnu ikke reddet fra nedrykning og den endegyldige beslutning om, hvordan sæsonen skal afsluttes, vil nu i stedet blive taget af DHF's repræsentantskab.

Det betyder, at det i langt højere grad bliver bredden, der skal beslutte i stedet for eliten.

Og det får håbet til at vokse hos Henrik Skals.

quote Vi kan være fortrøstningsfulde. Vi er selv født ud af bredden, og der er mange klubber, som kan spejle sig i os, så jeg har tiltro til, at mange vil kunne se det fra vores perspektiv.

Henrik Skals, direktør EH Aalborg. 

- Vi kan være fortrøstningsfulde. Vi er selv født ud af bredden, og der er mange klubber, som kan spejle sig i os, så jeg har tiltro til, at mange vil kunne se det fra vores perspektiv, siger Henrik Skals.

Aalborg EH vil respektere den afgørelse, der gerne skulle blive truffet inden for tre uger. Men Henrik Skals er optimist.

- Jeg forestiller mig, at vi får lov at blive i ligaen. Men lige præcis hvordan, det kan være svært at gisne om. Vi mener sagtens, at det kan lade sig gøre med 15 hold for eksempel, siger han. 

Hvad enten truppen skal gøres klar til ligabold eller den i stedet står på 1. division, så venter et par travle uger. Henrik Skals er træt af DHF's håndtering af situationen, da en nedrykning i værste tilfælde kan betyde lukning for en professionel sportsklub.

- Det har enormt store konsekvenser for dem, som sådan en beslutning går ud over, så de kunne i det mindste have undersøgt deres egne regler først, siger Henrik Skals. 

Lyn-analyse fra Trine Nielsen, håndboldekspert på TV 2 SPORT.

 

 

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Retten i Aalborg

53-årig mand dømt for at voldtage sit eget barn

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Til forsiden

Til forsiden