Nej til motorvej: Beboere vil kæmpe for deres Egholm

Selvom regeringen i går afsatte 6,6 milliarder til den tredje Limfjordsforbindelse, har beboerne ikke opgivet kampen. De kæmper videre for deres naturperle.

Det første spadestik til den nye motorvej tværs over Egholm skal efter regerings plan tages i 2024. Men hvis det står til beboerne på øen, skal øen forblive, som den er. 

- Det er fordi vi ikke vil have ødelagt vores ø, selvfølgelig, og fordim vi synes, det er vanvittig åndssvagt at lave en motorvej rundt om Aalborg, lyder det fra Henrik Mørch, der er formand i Egholms Venner. 

Han bakkes op af Jens Pedersen, der står til at få en motorvej som nærmeste nabo. 

- Alle andre steder udbygger man det eksisterende vejnet. Der giver man sig ikke til at lave en eller anden ringvej og lukke Aalborg inde med to motorveje, siger han. 

Egholm-motorvejen får også hårde ord med på vejen af et byrådsmedlem i Aalborg, der kalder planen for en miljømæssig katastrofe.

- Der vil formentlig ske det, at det vil skabe langt mere biltrafik end i dag. Og jeg tror der er større sandsynlighed for at der kommer mere trafik end at man får flyttet noget trafik, siger Per Clausen fra Enhedslisten. 

Dermed bakker han op om øboerne på Egholm, som i årevis har kæmpet imod en linjeføring via øen, som de tværtimod mener bør udnævnes til et naturbeskyttelsesområde. 

Beboerne mener, at man i stedet bør arbejde for at udvide den eksisterende tunnel under Limfjorden med flere tunnelrør.

Men det kommer ikke til ske, lyder det i dag fra Preben Bang Henriksen - nordjysk folketingsmedlem og fortaler for Egholm-linjen.

- Vi havde den første VVM i 2003, igen i 2006 og i 2010. Der har været miljøundersøgelser og så videre. Der er intet, der taler for at flytte den, siger han. 

Egholm overvejer beboerne nu muligheden for at søgsmål mod staten.


Seneste nyt

fra Nordjylland