Foto: Henning Bagger, Scanpix

Nervøse pårørende startede redningsaktion

En større redningsaktion blev sat igang da en motorbåd, der var sejlet fra Hals mod Anholt, ikke ankom som planlagt.

Forsvarets Operationscenter modtog klokken 03.30 natten til onsdag besked om en motorbåd, der var i potentiel havsnød i Kattegat.

To personer i en 21 fods motorbåd var stævnet ud fra Hals ved 20-tiden med kurs mod Anholt. Da båden ikke dukkede op på Anholt til den forventede tid, blev pårørende til de to sejlere nervøse.

- Vi starter sagen op som en søredning og aktiverer vores redningshelikopter i Aalborg og redningsstationerne i Grenå og på Anholt, fortæller vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter i Aarhus.

De pårørende kunne ikke komme i kontakt med de to sejlere, og da vejret var blevet dårligt, blev de nervøse for sejlernes ve og vel.

- Men klokken 05.30 kommer vi i kontakt med dem via en mobiltelefon, og de kan heldigvis fortælle os, at de har det godt og befinder sig cirka seks sømil fra Anholt. Det ender dog med at redningsbåden fra Anholt hjælper dem ind i havnen, for deres kortplotter er gået i stykker, så de er nervøse for, at de ikke kan anløbe havnen rigtigt, fortæller vagtholdslederen 

Motorbåden kom på slæb, og omkring klokken 06.00 var den sikkert i havn.

- Læren af det her er, at man skal give ordentlig besked til pårørende, der venter på en, og så skal man også sørge for at være kontaktbar, siger vagtholdslederen.